Filmlerde Pikaplar ve Plaklar; Ghost World



Şaşırtıcı derecede iyi kadroya sahip büyük ölçüde Amerikan bağımsız sineması örneği sayabileceğimiz bir film Ghost World. Film aslında Daniel Clowes tarafından çizilen çizgi romanın bir uyarlaması. Film, Enid ve Rebecca adında liseden yeni mezun olmuş iki arkadaşın öyküsü anlatılıyor. Filmde Enid karakterini Thora Birch tarafından Rebecca karakteri ise Scarlett Johansson tarafından canlandırılıyor.



İki arkadaş, Amerikan'ın ortasında isimsiz ve son derece saçma sapan bir kasabada yaşamaktadırlar. Rebecca daha normal bir yaşama adım atar. Enid ise biraz garip bir kız ve hayatı, Steve Buscemi tarafından canlandırılan Seymour ile karşılaşınca hayatı değişir. Seymour bir plak koleksiyoncusu ve haliyle filmde gramofonlar, 78'likler bol bol görülüyor.


Film, 2001 yılında gösterime girmiş. Ülkemizde DVD formatında sanırım daha meraklılara sunulmadı. Film Amerikan toplum ve aile yapısına, sanatına ve ırkçılık gibi konulara bol bol atıfta bulunuyor. Bir şekilde edinilip seyredilmesi gereken bir film. Müzikler gayet başarılı, konu çekimler gayet başarılı. Eh Scarlett Johansson'da bonus :)

1 yorum :

byaydin dedi ki...

benden de bi film olsun onunda eklersin

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h4SMndWj5To