Stand Mevzuu



Hifi dünyası ile alakadar olup Finite Elemente markasını duymayan sanırım yoktur. Özellikle Pagode standlerin etkisini bundan seneler önce Lotus firmasında sevgili Tunç Bey ve Halit Bey ile kendi kulağımla duymuştum. Açıkçası şaşırmıştım da. Seneler içerisinde hifi dünyasından tanıştığım ve sohbet ettiğim bir çok tasarımcı da standlerin öneminden bahsediyor. Tabii stand'lerde benim için bir diğer önemli şey estetik. Haydi dolandırmadan söyleyeyim, hatta estetik daha ön planda. Düşünsenize kim gözünün önünde çirkin bir manzara ister ki. Ben senelerdir hifi için tasarlanmamış ama gözümün çok alıştığı bir stand kullanıyorum. Resmi yukarıda mevcut. Kendisinden memnunum gayet...

Finite Elemente'nin Pagode standleri gerçekten harika etkiye sahip, tasarım olarak da güzel ürünler. Beğendiğim bir diğer marka pARTicular. Bu firmanın Parallel, Inferno ve Triangle modelleri gerçekten "olur" Ses ne etkisi vardır onu bilmiyorum ancak harika göründükleri kesin. Firmanın isminde ART'yi büyük yazmasına kesinlikle hakkı var. Bu ürünlerin bir kısmını İstanbul Timpani'de görebilmeniz mümkün. Hatta şunu söyleyim, görünüşleri resimlerden çok daha iyi. Bir diğer favori stand'im ise Rethm markalı. Sevgili dostum Jacob, Taalam standlerde yapacağını yapmış yine. Harika gözüküyorlar. Sese etkisi nedir ne değildir bilmiyorum ama harika gözüktükleri kesin. Fil Elektronik getirse de görsek :)

Neyse şimdi yanlış anlaşılmasın. Stand değiştirmek gibi bir düşüncem yok. Ancak evi komple yenilerken değiştiririm diye düşünüyorum. Konuda nereden nereye geldik. Geçenlerde Finite Elemente sitesini gezerken çok ilginç bir stand sistemi gördüm. Yeni sistemin ismi Modul. Acayip hoş bir web sitesi tasarlamışlar ürünler için. Tamam DIY olarak yapılabilir filan ama konsept çok iyi. Hatta videolarda keyifli. Göz atmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok :