DIY Turntable Project

Yeni DIY pikabımın şasisinin üretimi sırasında sevgili Fatih Burs tarafından çekilen fotoğraflar. Pikabımın şasisi çift parçalı granitten oluşuyor. Granit işlenmesi son derece zor bir malzeme. Hele söz konusu olan pikap üretiminde kullanılan diğer bir çok malzemeyi göz önüne alırsanız.

Yukarıda pikabın işlenmeyi bekleyen iki şasisi görülüyor.


Her iki şasi güzelce parlatıldıktan sonra


Ölçüm işlemleri. Delikler delindiğinde geri dönüş olmayacağı için her deliği defalarca kontrol etmem gerekti. Sol alt tarafta pikabın birebir çizimi var. Hayatı kolaylaştırmak için ön çalışma yapmak şart! Hele böylesine bir projede...


Artık ölçümlerin sonuna geliyoruz. Birazdan delme işlemleri başlayacak. Fotoğraftakiler bendeniz ve Korcan Bey


Granit işlenirken kesici uçlar devamlı su ile soğutulmak zorunda. Ortaya son derece ilginç görüntüler çıkıyor. İşte öyle bir anda Fatih Burs'un objektifine rastgelen iki sıcak an!


Ahmet Amca (Burs) ile bitmiş üst şasinin önündeyiz.


Alt şasi bitmiş durumda. Ölçümlerin ardından yüksekliği ayarlayacağım spike'lar yerine olması gerektiği şekilde oturuyorlar.

Alt şasinin tamamlanmış hali. Ortadaki delik bearing'in alt bölümünün sıkışmaması ve aynı şekilde pikabın alt bölümünde hava alışverişinin yapılabilmesi için açıldı. Sol alt bölümdeki delik ise pikap kolunun kablolarının rahat geçişini sağlamak için hazırlandı. Diğer üç parça ise pikabın yüksekliğinin ayarlanması için takılan spike uçlar!

Pikabın üst şasisinin tamamlanmış hali. Ortadaki delik bearing'e sağ üstteki delik ise pikap koluna ev sahipliği yapacak.


Gün sonunda ortaya çıkan tablo işte bu. Tüm günün yorgunluğu unutulmuş durumda. Tüm parçalar deneme amaçlı bir olarak takılmış ve sonuç olması gerektiği gibi.

2 yorum :

O. Nadir dedi ki...

Başlı başına heyecan ve keyif süreci. Keyfiniz daim, yaşamınız DIY Turntable ile geçsin Sevgili Hakan...

Hakancez dedi ki...

Çok teşekkürler