Crosley CR6002A-BK


Stereo Mecmuasında eski Crosley ürünlerini sevdiğimizi fark etmişsinizdir. 1920'lerde kurulan firma zaman içerisinde rekabetten dolayı oldukça farklı pazarlama stratejileri geliştirmek zorunda kaldı. Eskinin güzel ahşap lambalı radyolarının yerini, garip plastik görünümlü ürünler aldı. Uuygun fiyatlara satılan ürünler, evlerinde eski görünümlü pikaplar, müzik setleri görmek isteyenlerin tercihi oldu. Ülkemizde bu ürünleri çeşitli gözde "trendy" mağazalardan edinmek mümkün. Amerika'da 150 dolara satılan bir müzik setine bunun bir kaç katını vermeye istekli insanlar olduktan sonra bunlar sorun değil herhalde. Yazıyorsun da, alternatif var mı derseniz, yok ne yazık ki.  Eh öyle olunca konuyu kısa keselim.

Efendim, Crosley CR6002A-BK diye yeni bir ürün duyurdu. Bu aslında taşınabilir bir plak çalar. Bundan onlarca yıl önce bildiğim kadarı ile ilk önce Audio Technica tarafından ortaya çıkartılan bir konsept. Crosley, ürünü biraz modernleştirmiş. Biraz mı?

Bu minik pikap USB üzerinden bilgisayara bağlanabiliyor. Bu sayede plaklarınızdaki müziği bilgisayarınıza atabiliyorsunuz. kutunun içerisinde her türlü yazılımda geliyormuş. Pikap 33 ve 45'lik plaklarınızı okuyabiliyor. Bir de üzerine kendi hoparlörleri var. Fiyat ise makul 150 Dolar(cık) Tabii bu fiyat Amerika için geçerli.

Hiç yorum yok :