Amazon Cloud Drive



Amazon Cloud Drive yeni bir servis. Mantığı çok basit. Size 5GB'lık ücretsiz bir alan sunuluyor. Bu tarz hizmetler zaten var diyebilirsiniz ancak servisi sağlayan Amazon olunca işin içerisine satın aldığınız dijital müzik dosyaları da giriyor. Amazon'dan albüm veya şarkı olarak satın aldığınız tüm müzik dosyaları otomatik olarak Cloud Drive hesabınıza aktarılıyor. Böylelikle satın aldığınız dosyalar güvenli şekilde yedeklenmiş oluyor. Hatta Amazon işi daha da büyüterek kendi mağazalarından aldığınız yeni dijital müzik dosyalarını 5GB'lık alan içerisinde saymıyor.

Cloud Drive servisinin bir diğer ilginç özelliği entegre bir müzik çalara da sahip olması. Amazon'dan satın aldığınız şarkıları bu müzik çalar sayesinde istediğiniz zaman dinleyebilmeniz mümkün. İnternet üzerinden canınız istediğiniz zaman herhangi bir bilgisayardan Cloud Drive'a erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu sistemin yakın gelecekte mobil cihazları da kapsayacağı söylentisi var. Bu durumda taşınabilir müzik çalarların tanımı değişebilir.

Şu an dijital müzik satışı tüm dünyada çok büyük bir savaşa konu oluyor. Hemen her büyük firma bu konuda yatırım yapıyor. Amazon, kendine yeni bir cephe oluşturdu bakalım diğerleri nasıl karşılık verecek.

Bu arada hemen ekleyeyim Cloud Drive içerisinde resim, belge yani aklınıza ne gelirse saklayabilmeniz mümkün. Anlayacağınız sanal bir müzik mağazasında kendinize ait bir reyonunuz oluyor. Bu gelişmeleri yakından takip etmek gerekli.

Hiç yorum yok :