LignoLab - Low Frequency Damper D172



LignoLab, bir Alman firması. Firma kuruluş aşamasında sizlere arada sırada bahsettiğim L'Audiophile dergisinden bayağı etkilenmiş ve hi-fi pazarında ismi gerçek bir efsane olan Keith Aschenbrenner ile görüş alışverişi yapmış. Keith Aschenbrenner biliyorsunuz Audiotorium 23'ün sahibi. Firmanın iki ürünü maistream olmayan hi-fi pazarında son derece ilgi çekiyor. Mainstream olmayan derken biraz yeraltında kalan hi-fi dünyasından bahsediyorum. Her türden full-range sürücüler, dünyanın dört bir yanından SET ampliler ve envai çeşit egzotik pikap kolu, iğne ve kol, bu yeraltı dünyasında son derece popüler. Ancak büyük hi-fi sitelerinde bu ilginç kullanıcı kitlesi pek gözükmüyor.

Lignolab'ın iki ürünün çok popüler olduğunu yazdım. Bunlardan ilki "The Bench" Bu ürün özel bir stand. Audiotorium 23 tarafından da tercih edilen stand'i veya özel üretilmiş örneklerini son günlerde takip ettiğim bir çok blog'ta görüyorum. Bir çok meraklı stand'in performansını öve öve bitiremiyorlar. Türkiye'de bazı meraklılar bu standa benzeyen ürünleri kendi imkanları ile üretiyorlar. İncelediğim kadarı ile ürünün en ilginç ve belki de gizemli yönü farklı özelliklerdeki ahşap ve kontrplaklar birarada kullanılmış olması. Ayrıca ürün içerisine gizlenmiş alt frekanslardaki titreşimleri önleyen özel bölümler kullanılmış.


Low Frequency Damper D172 işte bu.

"The Bench"i tamamlayan ve bahsettiğim hi-fi pazarında son derece popüler olan diğer LignoLab ürünün adı "Low Frequency Damper D172" Bu aslında bir süspansiyon sistemi. İçerisinde yaylar olduğundan bahsedilse de, olay sadece yaylarda değil. Sistem hem üzerindeki ağırlıkla hemde kendi içerisinde hareket edebilme yeteneğine sahip. Standart versiyonu 200 Kg ağırlık kaldırma kapasitesine sahip ancak sipariş üzerine farklı versiyonları üretilebiliyor.

İşin güzel tarafı "Low Frequency Damper D172" sadece kendi stand'i ile kullanılması için üretilmemiş. Kendi yaptığınız veya farklı bir markanın stand'i altında da kullanılabiliyor. Bir göz atsak mı acaba?

* En yukarıdaki fotoğrafta "The Bench" ve "D172" birarada görülüyor. Fotoğrafı Pitch Perfect Audio web sitesinden aldım.

Hiç yorum yok :