Audio-Technica Konsept Mağazası


Hifi firmaları özellikle de kulaklık üreticileri son yıllarda pazarlama için yepyeni taktikler deniyor. Audio-Technica, taktikler listesine yeni bir ekleme yaptı; konsept mağazalar. Üreticilerin direkt olarak alıcılarla buluşmasında en önemli yol olan perakendecilik, son yıllarda konsept mağazalarla yeni bir boyut kazanıyor. Firmalar tüm ürün gamlarını meraklılarla buluşturabiliyor ve bunu yaparken ara dağıtıcıların stok yükü gibi serzenişlerinden kurtulmuş oluyorlar. Firma, Japon tasarımcı Tokujin Yoshioka ile anlaşarak yeni mağazasını dizayn ettirmiş. Tabii ben tasarım dünyasını takip etmediğimden tasarımcıyı tanımıyorum.  Ancak Yoshioka daha önce çok ünlü bir marka olan Issey Miyake'nin butiklerini tasarlamış.

Konsept mağazanın en büyük özelliği içerisinde bulunan bir oda. Bu odada Airbus A380 uçağının kalkışı birebir simüle ediliyor. Böylelikle firmanın üst sınıf ANC7b gibi kulaklıklarının gürültü kesme özelliği test edilebiliyor.

Mağaza, Paris'in en gözde semtlerinden birinde açılıyor; meşhur Louvre sarayının olduğu semtte. Bakalım başarılı olabilecek mi? Bu arada mağaza ayın 17'sinde açılacakmış. Yukarıdaki konsept çizimler yerine gerçek fotoğrafları yayınlanınca sizlerle paylaşırım...

Hiç yorum yok :