Gizmo ve Triode Guild



2001 yılında vefat eden Dr. Harvey "Gizmo" Rosenberg'ten arada sırada bahsederim. Hatta aşağıda görebileceğiniz gibi bazı yazılarının çevirilerine ana web sitemizde yer veriyoruz. Ancak çevirilerini yapmak bayağı zor. Vakum tüplerle ilgileniyorsanız ve İngilizce'ye bir ölçüde hakimseniz "Triode Guild" yazılarına mutlaka bir bakış atın. Bazen kahkahalarla güleceksiniz ve emin olun çok şey öğreneceksiniz.. Adresi de vereyim tam olsun; www.meta-gizmo.net 

Dr. Lambastein şatosunun cerrahi odasında bir lambanın bacaklarını alıyor, öbür lambanın vücuduna ekliyor, ve üçüncü bir lambanın kafasını da ekleyip yeni lambasal yaşam şekilleri oluşturuyor.

Böyle hissediyorum, ve hiç bir şey insanı deli bir lamba bilimcisi olmak kadar iyi hissettirmez. Bildiğim kadarıyla hiç bir lamba ustası henüz bu uçuruma düşmedi ama bizi yarın en ucuna kadar itiveriyorlar. Bu termionik bir şarttır… Çok da mantıklıdır çünkü lamba estetiği konularını çok daha yüksek bir seviyeye taşımaktadır.

300B ye karşılık 2A3 lerin düşük seviyedeki sorunlarını tartışanlar hiç bir şeyden anlamıyorlar. Asıl sorulması gereken soru: Dinleyeni müziksel mutluluğun doruğuna vardıracak (ecstasy) tonal bütünleşmesinin en hassas armonik/mekan/zaman “continuum” devamlılığını sağlayacak lambaların hangi marka ve tipten oluşması gerektiğidir.

Lambaların zayıf noktaları konusunda şikayet edip sizlanmayı bırakın. Hiç bir lambanın mükemmel olmadığı hayatın ve termioniğin bir gerçeğidir. Allah’tan da bu böyle… Ama bu bir sınır değildir… Bu gerçek audio sanatlarının en yaratıcı proseslerinden birinin başlangıç noktasıdır… Ve bu oyunu oynamak için gerekli olan beceri ve yetenek herkeste yok. devamı

Anlayacağınız  "Vakum Tüp Fetişizmi" için en doğru adres :)

Hiç yorum yok :