Vakum Tüpler ve Samsung. Garip Bir İkili; Samsung DA-E750



Samsung firması CES 2012'de vakum tüp kullanan ilk ürünlerini duyurdu ve ortalık birbirine girdi. Uzun yıllar sonra ilk kez bir tüketici elektroniği firmasının ürünlerinde vakum tüpler görülüyor. İlk olarak yukarıda görülen Samsung DA-E750 modeli dock sisteminde tüpler kullanılmış. Firma ilerleyen aylarda soundbar olarak bilinen ve yeni nesil ince televizyonların düşük ses kalitesini arttırmayı hedefleyen hoparlör sistemlerinde de vakum tüpler kullanmayı planlıyor.

Koreli firma işi abartıp yeni ev sineması sistemlerinde de vakum tüplü giriş katları kullanabilir. Bu durumu açıklama ihtiyacı duyan Samsung yöneticileri, vakum tüpleri farklı ürünlerinin pre-katlarında kullanmayı planladıklarını ve tüplerin ses kalitesine önemli bir katkı sağladığını söylüyorlar.

Olayın nereye varacağını şimdiden kestirmek güç ancak TechRadar gibi önde gelen teknoloji haber sitelerinin editörleri Samsung'un bu hamlesinin tüketici elektroniği pazarında rekabetten kaynaklanan bir domino etkisi yaratıp diğer büyük firmalarında benzer ürünleri pazara sunabileceğini söylüyorlar.

Son dönemlerde büyük tüketici elektroniği firmaları, hi-fi ve video pazarının daha küçük ancak daha karlı dilimlerine girmeye yönelik adımlar atıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Google'ın da evlerimizdeki eğlence sistemlerine yönelik adımlar atacağına dair bir haber yapmıştık. Görünen o ki, işler 2012'de bayağı kızışacak.

Hiç yorum yok :