Plak Koleksiyoncusu Kimdir? Bir Kavram Karmaşası başlığının üzerinden bugüne kadar plak koleksiyonculuğunun fazla konuşulmayan yönlerini sizlerle paylaşmaya çalıştım. Umarım keyif almışsınızdır. Bu yazı dizisinde plaklar konusunda bayağı ilginç araştırmalar yapabileceğimizi ve bundan keyif alabileceğimizi göstermeye çalıştım. Tüm bu yazılarda bahsettiğim önemli bir nokta kaynak bulma sorunu. Ancak internetin hayatımıza girmesiyle bu konuda da bayağı faydalı bilgilere artık daha rahat ulaşıyoruz. Geçmişte bu bilgiler Record Collector Magazine gibi basılı dergiler ve kataloglardan faydalanılarak edinilebiliyordu. Bugün ise bir çok bilgiye ulaşmak mümkün. Tabii bu bilgilerin bir kısmı kapalı topluluklarda veya forumlarda bulunabiliyor. Eğer az bir İngilizceniz varsa bile size çok yardımcı olabiliyorlar.
Ufak bir not düşmek istiyorum bu serideki yazıları yazarken amacım sizleri işin pek bilinmeyen yönlerine götürmek idi. Ben bir adım attım artık gerisi sizlerde. Okuyucularımdan ricam -geçmişte sık sık başıma geldiği gibi- hiç araştırma yapmadan armut piş ağzıma düş hesabı beni mesaj yağmuruna tutmamanız. Eğer gerçekten bir noktada sıkıştıysanız yardımcı olmaya çalışırım ancak danışmanlık hizmeti vermeye hiç niyetim yok :)
Bunu özellikle yazdım özellikle Amerika'da plaklar konusunda paralı danışmanlık hizmeti veren insanlar var. Aslında Avrupa'da da mevcutlar ancak Amerika'da daha çok. Ben bir kaçıyla tanıştıp yazışma fırsatı buldum. Tüm bu deneyimden sonra bu merakın gerçekten son nefes verilene kadar devam edecek kadar uçsuz bucaksız olduğunu anladım. Fakat bir o kadar da, keyifli olduğunu itiraf etmeliyim.
Yeni seride buluşmak üzere...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder