Filmlerde Pikaplar ve Plaklar; Le Corps de mon ennemi



Le Corps de mon ennemi (Düşmanımın vücudu) isminden anlaşılabileceği gibi Fransız filmi. 1976 yapımı film cinayetli polisiye filmi şeklinde özetlenebilir ama biraz can sıkıcı Fransız versiyonu tabii ki :) Film dönemin iyi yönetmenlerinden Henri Verneuil tarafından çekilmiş. Konu ise çok bilindik. Fakir adam zengin kızı tavlar, kızın ailesi olmaz der. Zengin aile kendi arasında sorunlar yaşar, kavga çıkar, ondan sonra cinayet işlenir Kullanılan silah başka cinayetlerde kullanılmıştır, işler karışır. Filmin sonunda da klasik Fransız filmi sonu yaşanır. Yukarıda Jean-Paul Belmondo ile birlikte Nicole Garcia görülüyor. Cezayir doğumlu Fransız aktrist günümüzde film yönetmeni ve ilginç işlere imza atıyor. Seyredilir mi derseniz, eh işte derim..

Neyse yukarıdaki resimde tanıdık bir pikap ağzımızı sulandırıyor. Hayır bayana değil pikaba bakın; Hydraulic Reference...

2 yorum :

Zafer Kaya dedi ki...

Filmde pikaplar ve plaklar konusuna çok uygun bir film var.. Jim Jarmush un son filmi "Only lovers left alive" başroldeki vampirlerimizden biri yüzyıllardır yaşayan bir müzisyen olduğu için film boyunca bol bol vampirimizin plak arşivini görüp bir kısmını film boyunca dinleyebiliyoruz. Filmekimi kapsamında izlemiştim ülkemizde şubat 2014 te vizyona girecek gözüküyor. Filmin soundtrack i de çok başarılı şarkılardan bir kısmını youtube da filmin adı ile aratıp bulabilirsiniz.

hakancez dedi ki...

Hemen bir bakalım. Havadis için teşekkürler...