Okay Temiz'in Kendi Ağzından Müzik Yolculuğu



Herhalde okumuşsunuzdur. Okay Temiz – Hüseyin Ertunç – Doğan Doğusel – The Trio plak incelememde Okay Temiz'den bahsetmiştim uzun uzun;

Allah uzun ömürler versin İkinci Dünya harbinin başladığı yıl olan 1939 yılında İstanbul’da doğan Okay Temiz, Ankara Klasik Müzik Devlet Konservatuarında vurmalı çalgılar ve timpani eğitimi almış. Okulun bitmesinin ardından profesyonel müzik kariyerine adım atan müzisyen bu yıllarda özgün sesler arayışındaki maceralarına kendi davullarını yaparak yepyeni bir boyuta getirir. 1960′ların sonunda büyük orkestralar ile tanışır. Bu tanışma onu Avrupa’ya götürür. Maffy Falay ile tanışır ve birlikte Türk halk ezgilerini yorumlarlar. Tüm bunlar olurken yine büyük usta Don Cherry ile tanışma fırsatı olur. Bu tanışma uzun seneler boyunca devam edecek bir maceranın başlangıcı olur. Birlikte konserler verirler ve plaklar yaparlar. Bu plakların her biri altın değerindedir. Bu plakları çok nadiren yurtdışında ve ülkemizdeki önemli koleksiyonlarda görebilirsiniz. Meraklılar bonus olarak Fransız BYG Actuel plak şirketinin 1971 yılında yayınladığı “Orient” ve “Blue Lake” albümlerine bir göz atsınlar. Bakalım tanıdık bir isim var mı?

Yukarıda bir bölümünü okuduğunuz hikayeyi ustanın kendi ağzından dinlemek isterseniz yukarıdaki videoya göz atın. Video Timpani'nin geleneksel Etkinliklerimiz başlığı altında yer alıyor. Diğer etkinlik videolarına buradan göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok :