Foobaını Göster Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim



Foobar çok acayip bir yazılım. İstediğiniz gibi evirip çevirebildiğiniz, bir sürü ekleme yapabildiğiniz ve özelleştirebildiğiniz bir yazılım. Stereo Mecmuası'nda özellikle konfigürasyonu konusunda bayağı yazıp çiziyoruz. Ben değişiklik olsun diye kendi kullandığım arayüzü size göstermek istedim. Aslında benim iki farklı tasarımım var bir tanesi standart arayüzün modifiye edilmiş versiyonu, diğeri ise Columns UI üzerinde yaptığım değişiklikler.

Yukarıda standart arayüzün modifiye edilmiş hali var. Kısaca bir bakmak gerekirse, Sol tarafı tamamen albüm kapaklarına ayırdım. Ayrıca gelişmiş filtreleri de buraya koydum. Ben albümleri genelde kapaklarından hatırlarım. Sanrım görsel hafızamın daha iyi olması böyle bir durum ortaya çıkartıyor. Orta kolunu ise ikiye ayırdım. Üst kısım şarkı listesi ve alt kısımda bilgisayarımdaki klasörler arasında gezinebileceğim menü duruyor. Sol kolunu ise üçe ayırdım. Üstte albüm kapağı hemen altında ise albümle alakalı bilgiler bulunuyor. Albümle alakalı bilgiler Wikipedia'nın İngilizce edisyonundan çekiliyor. Aslında bu bölüm ilk önce müzisyen veya topluluğun bilgilerini getiriyor. Bu kısma tıklayınca albüm bilgileri geliyor. Belki tablara bölünmüş farklı bir edisyon da yapabilirdim ama böylesi daha kolay. En altta ise dosya verileri bulunuyor..

Laf aramızda meraklılar Foobar'ı en basit şekilde kullanmanın en iyisi olduğunu söylüyorlar ama biraz renkte fena olmuyor yahu! Belki önümüzdeki haftalarda Foobar'ı nasıl kişiselleştiririz konusuna gireriz.

5 yorum :

ömer özler dedi ki...

sizin foobar görselliği ile tam benim istediğim gibi.albüm kapaklarını görebilmek çok güzel.nasıl bu hale getirdiğinizi yazarsanız çok faydalı bir iş yapmış olursunuz. bu iş biraz yetenek gerektiriyor.

Fatih Anıl TÜLÜ dedi ki...

Hakan abi görseli acayip beğendim. ayarları paylaşırsan çok sevinirim.

hakancez dedi ki...

Tamamdır bir hafta içinde yayınlarım konuyu!

Emin Caşkan dedi ki...

Hakan Bey merhaba,

evet bende foobar'ı yeni yeni kullanmaya başladım. Stereo mecmuasındaki forumlardan ve incelemelerden öğrendiğim ayarları uygulayınca gerçektende sonuç çok farklı oluyor. Ama görsellik ve içerikle ilgili foobar kişiselleştirmeleri ve uygulamalar konusunda hala çok eksiğim var. Sizin foobar görselliği de çok işlevsel ve şık olmuş.

Sİze zahmet bu konuda bir yayın bekliyoruz merakla.

hakancez dedi ki...

Merhabalar,

Söz verdiğimiz üzere bu arayüzü yapmak için aşağıda linki bulunan rehbere bakabilirsiniz;

http://stereomecmuasi.com/2014/01/rehber-foobari-farkli-gorunumde-kullanmak.html