Kenwood Spectrum Series



Kenwood Spectrum Series ülkemizde de bir dönemler çok sevilirdi. Yanlış anımsamıyorsam 1980'ler döneminde o kat kat müzik setlerinin popüler olduğu yıllarda pazarın ihtiyaçlarına Kenwood firmasının yanıtı işte bu Spectrum serileri idi. Hatırlarsanız o yıllarda böyle müzik setleri kendi kabinleri ile satılır ve ne kadar bol kat olursa o kadar makbul idiler. Pikap, kasetçalar, radyo olmaz ise olmazdı ve tercihen bol ışıklı ekolayzırları olmasını isterdik. Bugünlerde sadece güzel bir anı olarak kaldı bu sistemler. Bu arada hazırlanan reklam afişi de evlere şenlikmiş :)

2 yorum :

mustafa özmen dedi ki...

o günlerde hiç olmazsa plaklardan ve kasetçalardan analog dinlerdik , mesela kadıköyde opera çarşısında l'opera isminde plakçının vitrininde az dinlemezdik duran duran spandau ballet scorpion gibi gurupların çalınan plaklarını ve gene muhtelif plakçıların camlarında aslında o herkesin ulaşamayacağı sistemlerden yerli yabancı sanatçıları dinlemeyi o gün kulaklarıma yer edinen ses kalitesini bugün araki bulasın.hiç unutmam lise yıllarımız evimizde sharp marka radyo kasetçalar dan oluşan portatif teybin iki höporleri arasında uzanır o zaman trt 3 te stereo yayınların ilk deneme yayınları başlamıştı yavuz baydarın sunduğu stüdyo saati programında yabancı yeni çıkan albümler yayınlanırdı hemde plaktan o ses kalitesi dün gibi hatırımda simdiki çorba kıvamındaki yayınlar karşısında gurme tadı vardı.

hakancez dedi ki...

yabancı yeni çıkan albümler yayınlanırdı hemde plaktan o ses kalitesi dün gibi hatırımda simdiki çorba kıvamındaki yayınlar karşısında gurme tadı vardı.

Muhteşem bir benzetme olmuş. Yorum için ayrıca teşekkürler...