Yazı Planlamak


Senelerdir bana en çok sorulan sorulardan bir tanesi, bu kadar siteyi nasıl idare ediyorsunuz nasıl vakit buluyorsunuz. Dışarıdan bakıldığında acayip olduğunu biliyorum. Ancak işlerin içine girince işler hiç zor değil. Örneğin kendi bloğumdan anlatayım sizlere durumu.

Arada sırada vakit bulduğumda -ki ihtiyaç duyduğum zaman yaklaşık 1 saat civarında- bloğuma yazıları ekliyorum. Fotoğraf düzenlemelerini genelde topluca yapılıp yüklendiğim için vakit almıyor. Yaklaşık bir yayın akışı da var kullandığım. Örneğin her Perşembe "Hifi Kızları" günü. Hızlı bir şekilde girişleri yapıyorum. 1 saat içerisinde bazen 2 aylık giriş yapılmış oluyor. Arkasından bunları kullandığım Wordpress veya Blogger yazılımlarına dahil olan planlama araçlarını kullanarak takvimime göre ayarlıyorum.

Böyle olunca 1 ay boyunca belirlediğim tarihte yazılar yayınlanmaya başlıyor. Daha güncel bir şeyler karalamak istediğimde ise onu direkt olarak yayınlıyorum. Böylelikle hemen her ay içerisinde iyi kötü bloğa bir şeyler eklenmiş oluyor...

Öbür türlü otur her gün uğraş iş değil, zaten vakitte yok!

Hiç yorum yok :