Orange Blossom, Birleşmiş Milletler Misali Bir Grup

 

 Orange Blossom, elektronik ve dünya müziğinin bir karışımını çalan Fransız bir grup. Grup 1993 yılında kemancı Pierre-Jean Chabot  ve perküsyoncu/ vokalist Jean-Christophe Waechter  ile Nantes sehrinde kuruldu. 

Grubun adı, Ervin Rouse ve Chubby Wise'ın keman melodisi "Orange Blossom Special" 1920'lerdeki bir trenin adından geliyor. İlk albümleri Orange Blossom, 1997'de yılında yayınlanmış. İkinci albümleri yayınlanmadan önce grup yönünü etnik ve geleneksel müziğe doğru çevirmişti. 

Ivorian perküsyon grubu Yelemba D'Abidjan ve Mısırlı grup Ganoub gibi Fransız olmayan birçok müzisyen ile tanıştılar ve işbirliği yaptılar. Mısır, Fransa ve Belçika'yı gezdiler. Vokalistleri 2000 yılında gruptan ayrıldı ve yepyeni bir grup kurdu. 2002'de yeni müzisyenler ile vokalist Leïla Bounous gruba katıldı. Everything Must Change albümü 2005 yılında yayınlandı. 

Vokalist Leïla Bounous yarı Cezayirli, yarı Fransız. Zaten grubun müzisyenleri birleşmiş millet misali. Üçüncü albümleri Under the Shade of Violets bu durumu gayet güzel bir şekilde gösteriyor zaten. Melodiler Berberi coğrafyasından, Akdenizin karşı tarafına uzanıyor... 

İlginç bir grup bir göz atmanızı tavsiye ederim... 

Hiç yorum yok :