IKEA Expedit ve plaklar


Plak severlerin en önemli sorunlarından bir tanesi plaklarını yerleştirmek. Hemen herkesin muzdarip olduğu ortak konu plakların konulabileceği mobilya bulmaktır herhalde. Günümüzde marangozlarla iş yapmak pek kolay değil. Nedense kimse küçük işlerle uğraşmak istemiyor. Çoğu zaman yalvar yakar iş yaptırabiliyorsunuz. Eminim ki, ülkemizde bir yerlerde yazdığımın tam tersi zihniyet ve yaklaşımda marangozlar vardır. Eğer bunlardan bir tanesini biliyorsanız onun kıymetini bilin. Ama eğer böyle bir marangozu tanımıyorsanız plaklarınız yerlerde mi sürünecek?

Tabii ki hayır. Evimizin her şeyi sloganı ile reklam yapan IKEA firmasında plak severlerin tam istediği gibi bir ürün mevcut. Expedit serisi kitaplık üniteleri. Bu ilginç ürünler nasıl olduysa plaklarımız için uygun boyutta. Hem derinlik, hem boy hemde uzunluk olarak plaklar için güzel bir saklama olanağı sunuyorlar. Ben İskandinavların hiçbir şeyi şans eseri yaptıklarına inanmam şahsen. Yani bir şekilde potansiyel müşteri gruplarına plak severleri de eklemek üzere bu ürünü tasarlamışlardır diyorum. Belki öyle belki de değil. Ancak ortada bir gerçek var ki, Expedit serisi plak severlere farklı seçenekler sunuyor.

Ürünlerin bir kaç farklı boyutta olanı var ancak tamamı her gözde plak saklama imkanı yaratıyor. Expedit serisinin toplam 4 - 8 - 16 ve 25 gözden oluşan modelleri mevcut. Çeşitli renk seçenekleri de sunulmuş. Açıktan koyuya renk seçenekleri sayesinde evinize de uyum sağlıyorlar. Ürünlerin fiyatları 100 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Yani fiyatlar gayet uygun. Bu arada her göze 50 plak koyabildiğinizi düşünürseniz en büyük modeli aldığınızda 1000 plaktan fazlası için saklama alanınız oluyor. Expedit serisinin çeşitli aksesuarları da var. Bunları kullanarak plak temizleyicilerinizi ve diğer analog ekipmanınızı da plaklığınızda saklayabilme imkanınız var. Ürünle ilgili tek sorun IKEA'nın karmaşık web sitesinde "Kitaplıklar, Dolap ve Sehpalar" bölümünün altında "Oturma Odası Dolapları" bulunabiliyor olması. Neden "Kitaplık Üniteleri" linkinden ulaşılmıyor bilmiyorum.

Şiddetle tavsiye edilir!

3 yorum :

Asım Uysal dedi ki...

Hakan vallahi bravo..

Ben bu yorumunu görünce halihazırda kullanmaya yeni başladığım bu ürünlerle ilgili bir şeyler yazmak istedim. Ama bu blog işinden pek anlamıyorum ve doğrudan yazmaya başlayıp, daha sonra altta üyelik vb işlerine yönlendirilince yazdığım bir dolu şey uçtu ve bembeyaz bir sayfayla başbaşa kaldım yine...

Doğrusu bir daha yazamayacağım ama benim gibi Ikea mağazası bulunmayan illerden sipariş vermeyi düşünenlerin bana sanışmalarında yarar olabilir. Güle sinirlene aştığım çok konu oldu...

İçten sevgilerimle,
Asım Uysal

Hakancez dedi ki...

Aman Asım abi yorumları ben notepad'te yazıp ondan sonra ekliyorum. Sinir hastası olmamanın tek yolu bu! Biraz uzun ama garantili.

Hakancez dedi ki...

Bu arada IKEA Türkiye web sitesi sonunda değişti. Sonunda!