HP XB4 Docking Station



Bu sene sanırım Mayıs ayı gibi HP Pavillon DV6 dizüstü bilgisayar almıştım. Çiğli Bimeks'te Tolga İzgür sağolsun çok yardımcı oldu, fiyatına göre oldukça başarılı bir bilgisayar sahibi oldum. Geçtiğimiz günlerde bu cihaz için uygun bir docking station alayım dedim. Hemen internete baktım tabii, HP'nin kendi sitesinde bulduğum HP XB4 kodlu docking station benim ihtiyacımı görecekti. Bu sitede alışveriş yapma imkanımda olduğu için fiyatına bakayım dedim, 99 dolarlık fiyat (100 dolar indirim yapmışlar) verebileceğim bir tutardı. Bunun üzerine ebay'i de kontrol ettim. Bir çok satıcıda fiyat aynı şekilde 100 dolardı. 2010'nun ilk günlerinde alırım dedim bende. Geçen gün burada yazdığım Best Buy turu sırasında bu ürünün raflarda olduğunu fark ettim. Hadi dedim alayım. Fiyat etiketine baktığımda gözlerime inanamadım. 499TL'lik bir fiyat etiketi vardı. Ürünün Amerika ve Avrupa'daki fiyatının üzerine %18 artı bir o kadar ÖTV ekledim taş çatlasın 220TL ediyordu. Ulaşım maliyetinin koskoca firma için bir şey tutmayacağını göz önüne alırsak geriye kalan 200TL'nin üzerindeki fark ne idi acaba? Olayın Best Buy'la alakası var mıdır bilmem ama HP Türkiye ile daha alakalı gibi geliyor bana. Bu konuyu da araştıracağım. Bilgilere ulaşır ulaşmaz buraya da eklerim.

Bu tarz ürünler meraklı işi ürünler. Gidip kimse notebook'una bu tarz ürünler almaz. Alacak olanda araştırıp alır. Bu noktada Best Buy, Teknosa, Bimeks, Mediamarkt, Vatan ve benzeri tüm elektronik market yetkililerinin dikkat etmesi gerekli. Günümüzde internet'ten alışverişin gitgide arttığı bir dönemde bu tarz şeylere dikkat etmek gerekiyor. Tek bir üründe tüm marka imajı yerle bir oluyor.

Sonuç olarak bir kaç gün içinde siparişimi verip HP XB4 docking station'ımı internetten alacağım. Olurda almak isteyen olursa bu tarz ürünlerin yurt dışındaki fiyatlarını kontrol edin. Göz göre göre kazık yemeyin...

5 yorum :

5Kurt dedi ki...

Best Buy ABD'de fiyat giydirme konusunda çok çok sabıkalı bir firmadır.

Bu firmadan alımlarda on kere kontrol etmeden bir şey almayın.

SBeskurt

hasank dedi ki...

Nereden aldığınızı, hangi yolla aldığınızı ve gümrük problemi olup olmadığını söyleyebilirmisiniz lütfen. Samsun da yaşadığım için gümrükte problem çıkarsa aldığım şey orada kalacak.

Hakancez dedi ki...

Sn Hasank,
Bahsi geçen ürünü eBay'den aldım. 100 dolar civarında bir fiyatı olduğundan gümrükte takılması zor. Ancak ürünü pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Pek fonksiyonel olduğunu düşünmüyorum. İyice incelemeden almamanızı tavsiye ederim.

Selahattin Köymen dedi ki...

Sn Hakancez

Bu ürün hakkında araştırma yaparken yazdığınız bloga rastladım. Bu ürünü ben ebay'dan kontrol ettim ama sadece kargosu 100 dolar civarında.

Ürünü tam olarak nerden aldığınızı söyleyebilir misiniz?

Hakancez dedi ki...

Sn Köymen,

Ebay'den ürünü satın almadan önce satıcılarla görüşüp nihai shipping rate'leri hesaplatabiliyorsunuz. Çoğu zaman çok daha ucuz fiyatlar veriyorlar. Bunun yanında kutunun içerisindeki bileşenlerin zarar görmesi zor ekipmanlar olduğunu düşünerek, orijinal paket yerine, patlayan köpükler ile sardırıp, nakiye ücretini daha da düşürebilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım.