Şekil Şemal Değişikliği Hakkında



İki aylık hengame dönemimde Stereo Mecmuası açısından gözüm arkada kalmadı vallahi hiç! Arkadaşlarımız tarafından bir sürü iyileştirilme yapıldı, bir sürü düzenlemeler yapıldı. Bunların bir kısmını görmüyorsunuz. Kodlarla dolu sayfaların derinliklerinde yapılan iyileştirmeler sitemizin işleyişi açısından önemli.

Buz dağının görünen bölümünde yapılan iyileştirmeler ise özellikle Stereo Mecmuası'nın alt bölümlerinin en önemli kısmı olan bloglarımızda yapıldı. İlk etapta Hifi Haberleri ve Müzik Haberleri bölümleri tamamen elden geçirildi. Bu iyileştirmeleri seven veya sevmeyen okuyucularımız olmuştur eminim ki. Ancak yorumların büyük kısmı yeni düzenlemelerin sevildiği yönünde. Her iki bölüm, Stereo Mecmuası Forumlarının tasarımına benzetilmeye çalışıldı. Aslına bakarsanız ben özellikle Müzik Haberleri bölümümüzün eski halini çok beğeniyordum. Çok hoş bir tasarımı vardı ancak son zamanlarda kullanılan temadan dolayı biraz problem yaşadığımızı biliyorum. Ayrıca özellikle bu bölümlerin Stereo Mecmuasından ayrık gözükmesinin genel siteye erişim anlamında problem yarattığı konusunda bazı tespitlerimiz oldu. Aslında ilk tasarımları yaparken amacım ayrıklığı sağlamaktı ancak uzun vadede trafik konusunda yaşanan problemleri görünce eski tasarımdan vazgeçildi. Yeni tasarım kesinlikle daha kurumsal görünüyor. Kurumsal kimlik derken lafın gelişi tabii ki. Kurumsallaşmak gibi bir kaygımız yok. Hatta Allah korusun diyorum :)

Şu an okumakta olduğunuz benim bloğumda da değişiklik yapılması için ekibimizle kısa bir durum değerlendirmesi yaptık. Aynı şekilde Bülent Şaman'ın bloğunda da ilerleyen günlerde eğer kendisi isterse bir çalışma yapılacak. Ancak resmi Stereo Mecmuası temasını bu bölümlere uygulamayı pek düşünmedik. Çünkü her iki bölümde hem Mecmua'nın bir parçası hemde bir şekilde özgün birer bölüm.

Ben kendi bölümümün tasarımını teknik ekibimize bıraktım. Ortaya çıkan yeni görünüm eskisi kadar havalı değil ancak çok daha rahat okunduğu da bir gerçek. Birde yeni sayfalar çok daha hızlı yükleniyor. Ben çok beğendim ve hızlı şekilde alıştım. Umarım sizlerde alışırsınız.

Eh ne diyelim; elinize sağlık millet :)

Hiç yorum yok :