Suck.uk CD ve LP Dividers veya CD ve Plak Ayraçları

Vakit buldukça internette denk geldiğim veya bana gönderilen ilginç ürünleri sizlerle paylaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde Markafoni diye bir sitenin varlığından haberim oldu. Buradan Seçil Hanım'a keyifli bir çanta aldım. Müzik seti şeklinde çantayı görünce dayanamadım vallahi. Ürün gönderimi süreci biraz uzun olduğundan sanırım bir daha o siteden alışveriş etmeyeceğim. Neyse.. Bu site hemen her gün çeşitli bültenler yolluyor. Tabii ki, ben dahil erkek okuyucularımızın pek ilgisini çekmeyecek ürünler oluyor bültenlerde. Ancak geçtiğimiz günlerde ilginç bir ürüne denk geldim sonunda.

Suck.uk isimli bir İngiliz firmasının ürettiği CD ayraçları. Bu ürün CD'lerinizin arasına yerleşerek, isim sırasında dizdiğiniz CD'leri daha rahat bulmanıza yarıyor. Ürünlerin tasarımında ikinci el mağazaları örnek alınmış. Yani her bir ayraç birbirinden farklı tasarlanmış. Bir pakette toplamda 30 ayraç bulunuyor. Ayraçların güzel bir özelliği iki tarafının farklı işlevlerle kullanılabilmesi. Yukarıdaki animasyonda görebileceğiniz gibi sağ tarafta harf sol tarafta ise müzik türü var. Böylelikle eğer arşivinizi türe göre diziyorsanız ayraçların sol tarafını kullanabilirsiniz. Ürün ülkemizde KDV dahil olmak üzere 34.90TL'ye satılıyor. Suck.uk'in kendi internet satış mağazasında ise 12 Sterlin fiyat etiketi var. Ürünün kargo parasını eklediğiniz zaman ülkemizdeki fiyat makul ölçülerde. Suck.uk online sitesinde kargo fiyatları biraz yüksek. Neyse... Şahsen ben CD'lerimle genel olarak sorun yaşamıyorum. Yan yüzleri daha okunabilir olduğundan aradığımı bulmak pek sorun olmuyor doğrusu. Ancak bu tarz bir ürünün bazı okuyucularımızın hoşuna gideceğini düşünerek kısaca bahsedeyim dedim. Benim asıl ilgilendiği şey ise diğer ayraçlar...

Suck.uk firmasının CD ayraçlarının yanında plaklar için hazırladığı bir ayraç seti var. CD modeli ile tamamen aynı özelliklere sahipler. İsterseniz harf sırasına dizmek, isterseniz türe göre dizmek özgürlüğüne sahipsiniz. CD ayraçları beni pek ilgilendirmiyor olsa da, plak ayraçları çok ilgimi çekti. Çünkü plakların yan yüzlerini okumak çok güç. Ürünün ülkemizden tedarik edilip edilemeyeceğini öğrenmek için hemen Türkiye distribütörü olan Innobees firmasına mesaj attım. Hemen bilgisini vereyim, LP ayraçları ülkemizde stoklarda yok. Durum böyle olunca eğer arzu ederseniz sizin için getirebilme imkanına sahipler. Ürünün Suck.uk web sitesindeki satış fiyatı 35 Sterlin. Tabii ki oldukça acımasız bir nakliye ücreti ödemek gerekiyor. Ürünü ille yurtdışından alacağım diyenler için yaptığım araştırmada ürünü Amazon.co.uk'den almak üreticiye göre daha cazip gözüktü. Hem ürün bir kaç Sterlin daha ucuz hemde nakliye daha ucuza geliyor. Böyle teferruatlarla uğraşmak yerine siparişini vereyim, evime gelsin, derseniz bilgi için linke tıklayarak Innobees firması ile irtibata geçebilirsiniz. CD ayraçlarından gördüğüm kadarı ile fiyatlandırmaları makul görünüyor.

Aslında bu ürünü satın alıp kendi plaklarımın ayrılmış haliyle resim ekleyip ürünü tanıtmak isterdim ancak en az iki set ayraç almam gerektiğini düşünerek ortaya çıkan tutar yerine plak almak tabii ki daha cazip geldi. Siz benim gibi cimri davranmayıp CD veya LP ayraçlarından alırsanız, bir kaç fotoğraf göndermeyi unutmayın. Bakalım ürünlerin kendileri resimlerdeki gibi keyifli mi? Şaka bir yana belki ilerleyen günlerde bende bir set alırım. Belli olmaz.

Bu arada bu konuya da DIY bir çözümle el atasım var aslında. Ama bu aralar "hayırlı" işlerle uğraştığımdan vaktim yok...

Hiç yorum yok :