Kanuni Kitapları


Bu aralar bir kaç arkadaşım, elimde Kanuni Sultan Süleyman hakkında kitabım olup olmadığını sordular. Elimdeki kitapları pek dışarıya vermek gibi bir alışkanlığım yoktur. Hele baskısı 20 yıl ve daha öncesine dayanan kitaplar, oldukları yerden asla çıkmazlar:) Şaka bir yana, bir anda ortaya çıkan bu Kanuni merakının sebebi ulusal televizyonlarda yayınlanan bir diziymiş.

Dizi filan önemli değilde, kitap fiyatları ülkemizde uçmuş durumda. Genel alım gücüne bakarsam "uçmuş" hiç abartılı bir anlatım olmaz. Bugün herhangi bir yabancı dilde okuduğunu anlayabilen bir kişi, Amazon, Barnes & Noble gibi alışveriş sitelerinden nakliye ücreti dahil olmak üzere, bir kitabı ülkemizdekinin yarı hatta bazen daha aşağısı fiyatlara edinilebiliyor. İkinci el kitaplarda da artış söz konusu. Bir şekilde bu fiyatların ucuzlaması lazım.

Bugün çalışan bir insan, hele çok kitap okuyorsa, istediği kitaplara ulaşmak konusunda sorun yaşayabiliyorken, lise veya üniversite öğrencisi gençlerin ne durumda olduğunu hayal bile edemiyorum. En azından e-kitaplar bir çözüm olabilir belki. Ama basılı kitap fiyatlarının bu denli yüksek olması anlaşılabilir bir şey değil.

Hiç yorum yok :