Tchibo USB Pikap DL-423G


Tchibo, 2011'de yeni pikabını meraklılara sundu. Direct drive tasarlanmış pikabın içerisinde analog-dijital çevirim için gerekli modül eklenmiş. Bu sayede pikap hafıza kartlarına, USB belleklere veya MP3 çalarlara kayıt yapabiliyor. Bu seneki üründe minik bir ekranda var. Hafızaya gönderilen veri boyutunu bu ekranda görebiliyorsunuz. Kendi içerisinde RIAA ekolayzırı da bulunduğundan ek bir pikap katına ihtiyaç duyulmuyor. Ürünü tabii ki bilgisayara da bağlayabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz sene içerisinde satılan eski model USB pikapların özellikle ikinci tur ithal edilenlerinde ciddi bir devir sorunu yaşanıyordu. Umarız bu seneki modellerde bu tarz sorunlar yaşanmaz.

Meraklılar bu pikaplar hakkında çok soru soruyorlar. Önden bir cevap vermek gerekirse, özellikle değerli ve temiz durumda plakları bulunan okuyucularımızın bu tarz pikaplardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Bu pikapların içeriğinde bulunan iğneler, tabiri yerindeyse hassassiyetten uzak bir şekilde plaklarınızın yivlerini kazıyorlar. Bence bu pikaplar, daha çok, plak dinlemek nasılmış diye merak eden olaya ilk adımını atacaklara, eski plaklarını bilgisayar ortamına taşımak isteyenlere ve asıl pikabında çalmak istemedikleri eski ve hasarlı plakları çalacak ikinci bir pikap arayanlara uygun.

Tchibo'dan test için bir tane istesek verirler mi acaba?

6 yorum :

Tarkan dedi ki...

Dostum bunun yerıne Numark TTUSB Alsak ona ne diyorsun

hakancez dedi ki...

En azından arkasında distribütör desteği var derim...

Tarkan dedi ki...

Dostum şimdi TTUSB modeli 450/500 TL civarı satılıyor ben bir magazada 350TL ye buldum daha 1 hafta kullanılmış.Blog'un da okuyorum yeni başlayanlar için tavsiyelerin var bende ilk defa bu işe gireceğim Plakları çizer mi zarar verirmi beni uğraştırırmı acaba ?

hakancez dedi ki...

Bir sorun olacağını düşünmem. İlerleyen dönemlerde daha fazla plağınız olunca daha iyi bir pikap edinirsiniz...

Muzik Dinle dedi ki...

Fiyatlar çok fahiş değil mi :(

hakancez dedi ki...

Evet biraz yüksek ne yazık ki...