Bumerang Ödülleri Finallerindeyiz



Herkese selam,
Stereo Mecmuası'ndan güzel haberler var. Hürriyet Bumerang'ın bu sene ilk kez düzenlediği "Blog Ödülleri" yarışmasında bloğum(uz) finalist oldu. Aslında bu güzel haberin daha farklı bir zamanda gelmesini tercih ederdim. 1 ay boyunca İstanbul'da kalacağımız bir dönemde Seçil'in annesinin beyin damarlarından bir tanesinde oluşan emboli (pıhtı) sorunu nedeniyle tüm programımızı iptal etmek zorunda kaldık. Arkasından Bumerang Ödüllerinin finaline kaldığımı öğrendim. İster istemez bir günlüğüne İstanbul'a gidip dönmek durumundayım. Gerek şahsi işlerim gerekse de Stereo Mecmuası ile alakalı yapacağım firma ziyaretlerini biraz ertelemek zorundayım ne yazık ki. Sonuçta sağlık en önemli şey.

Hemen her yarışmada olduğu gibi finalistleri ve akabinde kazananları beğenmeyenler, onları yargılayanlar ve eleştirenler olacaktır. Bu kez eleştirilerden bende nasibimi alacağım. Muhtemelen bir çok kişi Bumerang Ödülleri finalist listesinden Stereo Mecmuası sayfalarına yönlenerek web sitemizi ziyaret ediyorlardır.

Okuyucularımı bilgilendirmek amacıyla okumakta olduğunuz blog, "En Tarz Blog" kategorisinde aday oldu. Aşağıda ilgili kategorinin açıklaması var.
En Tarz Blog: Kullanılan görsellerin içerikle uyumlu bir biçimde bütünleştiği, renk kullanımlarıyla dikkat çeken, ziyaretçilerine kolay ve rahat bir okuma sunan özgün, yaratıcı tasarıma sahip siteleri kapsar.

Stereo Mecmuası ve onu oluşturan alt bölümlerde senelerden beri hiç karşılık beklemeden yayın yaptığımız alanlarda özgün içerik sunmaya çalışıyoruz. Bugün ülkemizdeki bir çok web sitesi ve bloğun aksine, ciddi sponsorlarca desteklenen, okuyucularının da ellerini taşın altına sokarak gönülden destekledikleri ticari içeriğe sahip olmayan örnekleri dünyada son derece nadir bulunan, bloglar, forumlar ve özel içeriğe sahip alt bölümlerle oluşturulmuş dev bir platformun küçük bir parçası olan bloğumla ilk kez böylesine bir organizasyona sizler adına katılacağım. İş dünyasında sayısız kez katıldığım bu tarz bir organizasyona bir hobi projesi olan Stereo Mecmuası adına katılmak ayrıca bir keyif. Yarışma ve ödül kısmı ise tüm bu sürecin en önemsiz kısmı...

Sitelerimize, yazıya konu olan ödül listesinden ulaşan değerli ziyaretçilerden merak edenler hakkımızda ayrıntılı bilgileri bu sayfada bulabilirler. Ek bilgi için ise TRT ekranlarında web sitemizi tanıttığımız programın videosuna bir göz atabilirsiniz.


Senelerdir bizleri destekleyen okuyucularımıza ve yayınlarımızın devamı sağlamamıza destek olan sponsorlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca bu yarışmaya katılmak konusunda ilk ateşi yakan Bülent Şaman'a teşekkürler...

4 yorum :

Kelimeler Benim dedi ki...

Dereceye girmiş olmanız sebebiyle sizi tebrik ederim, ayrıca konuyla ilgili çok güzel açıklamalar yaparak duygularıma tercüman olmuşsunuz. Sevgilerle.

hakancez dedi ki...

Merhabalar,
İsminizi bilemediğimden nick'iniz ile hitap edeyim. Sn "Kelimeler Benim" ülkemizde düzenlenen rekabet içeren hemen her türlü etkinlikte sorunlar ve sıkıntılar oluşur. Kaybedenler, beklentileri karşılanamayanlar her zaman tepki gösterirler. Bu insan doğasının gereği gayet doğaldır. Başarı, güzellik veya bu yarışmanın konusu olan tarz son derece subjektif kavramlar. Tek bir doğrusu, tek bir örneği olan şeyler değil.

Ancak bazı yarışmacılar büyük ihtimal ile genç yaşlarının verdiği heyecanla eleştirinin dozajını kaçırabiliyorlar. İşte tam bu noktada rekabetin güzellikleri yerini terbiyesizliğe varan yorumlara bırakıyor. Bugün itibarı ile açıklandığını düşündüğüm finalist listesinde blog'umun isminin görülmesi ile birlikte son derece tatsız, hakaret içeren e-postalar almaya başladım. Böyle bir durum kabul edilemez. Bunlarla ilgili işlemleri yarın sabah itibarı ile başlatacağım.

Bu yarışma vesilesi ile sizinki de dahil olmak üzere bir çok keyifli blog'u tanıma fırsatım oldu. Bir çoğunu uzun seneler boyunca keyifle takip edeceğimi umut ediyorum. Yeni fikirler edindiğimi de söylemek isterim. İlerleyen dönemlerde bu fikirleri uygulama fırsatı bulacağımı umuyorum...

Selamlar
Hakan

Ozan Ün dedi ki...

Öncelikle ödül töreni akşamında kısa da olsa tanışma fırsatımız olduğu için memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Ödülü kesinlikle hak ettiğinizi düşünüyorum. Ben de finalistlerden biriydim ama nasıl finalist olduğumu bile anlamış değilim :)

Blogunuz gerçekten çok başarılı. Başarılarınızın devamını diliyorum. Ara sıra fikir alış verişinde bulunabilirsek de ayrıca mutlu olurum.

Tekrar tebrikler.

hakancez dedi ki...

Tabii ki, Ozan Bey, ne zaman isterseniz bana iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz...