B Harfli Kulaklıklar



Son zamanlarda sokakta gezinirken veya metroda bir sürü insanın kulağında "B" harfi olan kulaklıklar görüyorum. Bunların ne marka olduğunu bir türlü anlayamadığım için bir yandan da merak edip duruyorum. Geçenlerde metroda denk geldiğim bir kişiye bu "B" harfli kulaklıkların ne marka olduğunu sordum sonunda...

Kulaklıklar, Amerikalı elektronik devi Monster markası altında üretilen "Beats by Dr. Dre" serisinin logosuymuş. Dr. Dre, Amerikan rap dünyasının en önemli ismi. Prodüktörlük, rap şarkıcılığı ve yapımcılığı, plak şirketleri sahibi olmak gibi hemen her alanda parmağı olan Dr. Dre, Monster markası ile ortak kulaklıklar geliştirmiş. Hatta yeni nesil bazı HP notebook'larda da parmağı varmış... Görülen o ki, kulaklıklar bayağı tutulmuş. Ülkemizde bu kadar çok insanın bu kulaklıkları tercih etmesinin altında eminim ki haklı sebepler vardır.

Dr. Dre'nin müziği ilgi alanıma giren bir müzik tarzı değil ancak 2000'lerde bir gece kulübünde çaldığında ilgimi çeken bir şarkıda parmağı olduğunu biliyorum. Şarkı Truth Hurts isimli bir topluluk veya ismin söylediği Addictive isimli şarkıydı. Şarkıya Rakim isimli muhtemelen ünlü bir rapçi de destek vermiş. Aşağıda izleyebilirsiniz. Meraklısına şarkının türü West Coast G-funk(mış)

Hiç yorum yok :