Bir Restorasyon Projesi: Kasaya Girişelim Bölüm VI: Büyük Yağlama



Geçen yazımda Advent üzerinde yaptığım son rötuşlardan bahsetmiştim. Bu işlemin ardından hoparlör kabini üzerinde yaptığımız büyük çaplı işlemler bitmiş oldu. Bu sürecin bitiminden sonra hoparlörün yağlanması işlemine başladım. Bir ahşap yüzeyi parlak ve hoş göstermek için cila yapmak mümkün. Ancak ev ortamında atılacak cila pek sağlıklı olmayacağından yağlama yapmak daha mantıklı. Yağlama işlemi cila gibi uzun süre ahşap yüzeyi parlak göstermediğinden yaklaşık 6 ayda bir tekrarlamak lazım.

İşleme başlamadan önce çok çok ince kum bir zımpara ile tüm yüzeyleri zımparalıyoruz. Bu işi abartmadan yapmak çok önemli. Eğer eliniz fazla kaçarsa bir önceki adımda yaptığınız tüm işlemler berbat olacaktır. Güzel pamuklu bir kumaş ile hoparlörü adım adım yağlıyoruz.



Bu noktada tek dikkat edilecek konu hoparlörün sürücülerine yağ damlatmamak ve aşırı derecede yoğun bir tabaka oluşturmamak. Hoparlörün ön bölümünü maskeleme bandı ve gazete ile koruyabilirsiniz. Yavaş yavaş yapacağınız yağlama işleminden bir kaç gün sonra yukarıdaki gibi bir yüzey elde etmiş olacaksınız. Bu parlaklık duruma göre aylarca kalacaktır. Harika görünüyor değil mi?

Bir sonraki yazımda sürücülere bir bakış atacağız.

Hiç yorum yok :