Bir Restorasyon Projesi: Kasaya Girişelim Bölüm V: Büyük Rötuşlar



Bir önceki yazımda hoparlörde bulunan boya sorunlarına ilk rötuşları yapmıştım. Şimdi daha büyük sorunları gidermek için çalışmaya başlayacağım. Bu işlem için pek yaratıcı olmayan ama genelde çözüm garantisi olan bir şeyler yapmayı planladım. İlk önce farklı renklerde ayakkabı boyaları edinmek gerekli. Genelde Çin malı ürünler satan mağazalarda 1 ila 1,5TL arası hemen her renkte ayakkabı boyası bulabilmek mümkün. Ayakkabı boyasını istediğiniz şekilde inceltmek mümkün ve farklı içeriklerin içerisine girebiliyor. Sanırım kimyasal yapısından dolayı. Şimdi biraz simyacılık oynamanın zamanı.



Ham bir tahta kullanarak çeşitli renklerdeki ayakkabı boyalarını karıştırıp hoparlörümüzün rötuş yapacağımız bölümüne uygun rengi bulmakla işe başlıyoruz. Bu süreç biraz uzun sürebilir ama ben zamanında resim hobisiyle birazcık uğraştığım için doğru renk kombinasyonunu çok kolaylıkla bulabiliyorum. Bir spatula veya esnek bir bıçak ile ahşap yüzeyde denemeler yapabilirsiniz. Amacımız ince bir katman boyayı hoparlör yüzeyine sürmek. Uğraşılarımın sonucunda istediğim rengi tutturdum. Dikkat ettiğiniz gibi boya ile uğraştıkça akıcılık oranı düşüyor.



Ortaya çıkan bu karışımı sanki bir astar gibi ahşabın üzerine sürüyoruz ve daha derine işlemesi için biraz yağ ile üzerini kaplıyoruz. Bugünlük ara vermenin zamanı geldi. Yaptığımız astar bir gün içerisinde ahşabın farklı damarları tarafından farklı miktarda çekilecek ve ortaya doğal bir görüntü çıkacak...

Devam edecek...

Hiç yorum yok :