SYZYGY: 2011 Internetin En Önemli Olayları



İngiliz dijital ajansı SYZYGY hemen her sene internetin en önemli 20 olayını içeren bir illüstrasyon yayınlıyor. Bu illüstrasyonda o senenin en önemli internet olayları resmediliyor. Bu seneki çizimi Peter Jaworowski yapmış. İllüstrasyonun tam boyutlusunu burada görebilirsiniz. Meraklılar twitter üzerinden buldukları 20 adet olayı sıralıyorlar. Anladığım kadarı ile İngiliz firma ilk bulanlara illüstrasyonun basılı halini gönderiyor. Ben daha tamamını bulamadım ama bulduklarım şunlar;

1- Bence senenin en önemli olayı olan ve benim de uzun süre incelediğim  Wikileaks belgeleri cezaevinden çıkan el ile betimlenmiş.

2- Onun hemen altında Playstation oynayan meşhur "V for Vendetta" maskesi takan 3 arkadaş Anonymous topluluğunu simgeliyor. Bu sene bayağı bir vukuatları olmuştu ancak Playstation'a açtıkları savaş en çok ses getiren vukuatlarıydı.. Eğlenceli tipler, seviyorum ben bunları :)

3- PlayStation oynanan Anonymous ekibinin oturduğu kanepenin arkasındaki gözlük ve ısırılmış elma bu sene vefa eden Steve Jobs’ı simgeliyor olmalı. Biliyorsunuz bir yönüyle Jobs'ta bir odyodil idi.

4- Ekranın sağ alt köşesinde benim gençliğim meşhur oyun karakterlerinden Duke Nukem görünüyor. İlk çıktığı dönemden 10 yıl hatta daha sonrasında yeni oyunu sonunda yapılan daha doğrusu yapılabilen Duke Nukem'e saygı duruşu yapılmış.

5- Ekranın ortasında iç içe geçmiş daireler Google Plus'ı simgeliyor sanırım. Bu senenin önemli sosyal paylaşım ataklarından bir tanesiydi malumunuz... Ben daha aktif olarak kullanmıyorum sanırım kullanmam da :)

6- Favori Star Wars karakterim Darth Vader neden burada pek anlamadım ama muhtemelen Volkswagen için çekilen o meşhur reklam ile alakalı olabilir. İzlemek için buraya tıklayabilirsiniz. Benim de çok hoşuma gitmişti ve bloğuma eklemiştim :)

7- Sfenks sanki Arap Baharını simgeliyor gibi. Ne alaka derseniz, malum karmaşa sırasında Twitter ve Facebook gibi internet araçları sıklıkla kullanılmıştı...

8- İllüstrayonun ortasından geçen şey tahminen Facebook'un yeni uygulaması Timeline diye düşünüyorum. Ben geçtim eğlenceli bir şey...

Şimdilik 12 tane eksik var. Sizlerin bulduğu ek şeyler olursa aşağıdaki yorum kutusuna ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok :