Adam ARTist 5



Geçenlerde Adam Audio'nun bültenlerinde yukarıdaki ürün dikkatimi çekti. Aslında ürün değil de aksesuarmış, inceleyince öğrendim. Firmanın ARTist 5 modeli profesyonel ses pazarına yönelik monitörleri oldukça iyi teknik değerlere sahip. Zaten bu pazarda Adam Audio çok iyi ünü olan bir firma. 1.200 Dolar fiyat etiketine sahip ürünün masa üzerinde daha iyi konumlandırılmasını sağlayan stand'lar opsiyonel olarak satılıyor. Ancak fikir kesinlikle kopyalanabilir. Bilgisayar sistemleri ile bu tarz mini monitör kullananların bir şekilde hoparlörlerinin tiz sürücülerini bu şekilde kendi kolaylarına göre konumlandırmaları çok faydalı. Bununla ilgili bir DIY projem var. Yakında ayrıntılarını paylaşırım...

4 yorum :

ahmet dedi ki...

Merhaba Hakan Bey , konuyla alakasız ama paylaşmak istedim .Geçtiğimiz cuma Marc Ribot burdaydı ( Ceramic dog grubuyla beraber ) ."Party Intellectuals " adlı tek albümlerinden yorum sundular .Albümü duymuş ama dinlememiştim . Beğendim hatta canlı dinlemek daha etkileyici geldi .

Fred Frith den sonra Marc ı da görmüş olmayı büyük şans kabul ediyorum kendi adıma .Seyircilerin de grubun da memnun kaldığını düşündüğüm gürültülü güzel bir konser oldu .
Reha Bey de oradaydı , zevk aldığına dair hiç şüphem yok .İmza ve bol foto çekti yine .Bir ikisini sizin blogda paylaşsa ve hatta konser izlenimini aktarsa güzel olur diye de düşünüyorum haddim olmayarak .

Son bir not da Peter brotzmann ı sevdiğinizi bildiğimden Wire dergisinin bu ayki değil bir önceki sayısında ona yer ayırmışlar epeyce kapakta da güzel resmi var .bilginiz olsun dedim ,
iyi akşamlar

Vigo

Emin Onur YAVUZ dedi ki...

Merhabalar,

Audio Engine firması A5 ve A2 için 2 değişik ebatta sunuyor benzer bir ürünü...

http://audioengineusa.com/DS2-Desktop-Stand-Pair#.UKNEbeTqmkw

İyi günler.

hakancez dedi ki...

Ah Ahmet Bey,

Şu konserleri kaçırmak nasıl üzüyor beni inanamazsınız. Hoş yine elimden geldiğince İstanbul'a gidip geliyorum ama her konseri izlemek hele İzmir'de oturup mümkün değil. Ne para yeter ne de zaman. Konserden fotoğraflar elimde var Reha sağolsun gönderdi. Yayınlarım olmazsa.

Wire dergisine de hemen bakacağım bilgi için çok teşekkürler...

ahmet dedi ki...

Tekrar Merhaba Hakan Bey , dediklerinizde haklısınız , İstanbul için ne kadar kızsak da söylensek de de konser çeşitliliği açısından diğer tüm illerin önünde .

Konserden görüntüler ekleyebilirseniz uygun bir zamanınızda kendi adıma çok sevinirim .Youtube da kısada olsa tek bir kayıt var bilginiz olsun .

Son bir not ; konsere ev sahipliği yapan Borusan Müzik evi çok güzel ve yeni bir oluşum .İşin güzel kısmı da deneysel müziğe kapılarını tamamen açmaları ve makul bilet fiyatları ( düşünün 20 tl ayakta Ribot konseri ,daha ne olsun ) , takip etmenizi öneririm .

iyi akşamlar
Vigo