Abbey Road: Kazaran Orada Olmak



Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz amcanın ismi Paul Cole. Amerika'nın Florida kentinde yaşayan Cole, 1969 yılında eşiyle beraber İngiltere'ye tatile gitmiş. Londra'da bulundukları gün, Beatles'ın meşhur Abbey Road albümünü plak kapağı çekiliyormuş. Cole o enstantanede orada bulunuyormuş ve bu kılıksızlar (Beatles üyeleri için söylüyor) ne yapıyor diye bakarken fotoğraf karesinin içerine girmiş. Tabii o sırada bu olayın farkında değil.

Neyse bundan bir sene sonra eşi albümü görünce Cole'u tanıyor ve plağı alıp eve geliyor. Ancak Cole albümü hayat boyu hiç dinlemiyor. Gerekçesi de şu, zamanında Beatles'ı televizyonda dinlemiştim müzik tarzları hiç hoşuma gitmedi. Ben zaten klasik müzik dinleyicisiyim ne işim olur Beatles'la demiş.

Dünyanın en ünlü plak kapaklarından bir tanesinde kazaran bulunan bir kişinin hikayesi buymuş işte. Çok eğlendim orijinal haberi okurken, bloğuma da ekleyeyim dedim:)

3 yorum :

Ahmet Mert dedi ki...

Off! Acayip gülerek okudum haberi abi. Bu denli hem şanslı hem de şansız olmak daha doğrusu dengenin tam ortasında olmak bu olsa gerek.

Erkan dedi ki...

Bu adam kesin aksi ve huysuz bir adam yahu :)

En güzeli de "...bu kılıksızlar ne yapıyor..."

"...zamanında Beatles’ı televizyonda dinlemiştim müzik tarzları hiç hoşuma gitmedi..." demesi ve plağı hiç dinlememesi. Bu cümleyi de kızgın kızgın homurdanarak söylemiştir kesin.

Eh be adam insan hiç mi merak etmez kapağında bulunduğu albumu :)

hakancez dedi ki...

Amcayı fena sinirlendirmişler anlaşılan :)