Fujifilm FinePix S2950 Elektrik Adaptörü Operasyonu Tamam



Geçtiğimiz aylarda Fujifilm FinePix S2950 fotoğraf makinem için elektrik adaptörü aradığımı yazmıştım.  Yazıda da yazdığım gibi ilk önce Fujifilm Türkiye'ye başvurdum.  Aradığım parçaların kodları şu şekilde; AC Power Adapter AC-5VX ve DC coupler CP-04. Kullanım kılavuzunda ve sitesinde bu parçaların opsiyonel olarak satıldığı halde bizim Fuji'cilerin olayla pek alakası yoktu. Derdimi anlatamayınca benim de kafam attı ve eBay sitesinden üçüncü parti bir üretici tarafından üretilmiş bir adaptör seti aldım geçtim. Gelen kutunun içeriği şu şekilde;



1  numaralı kablo, tahmin edeceğiniz üzere elektrik kablosu. Kabloyu 2 numaralı adaptöre takıyoruz. Adaptör aslında yurtiçinden de tedarik edilebilir ancak paket halinde satıldığı için ben uğraşmadım. 3 numaralı parça ise çok önemli. DC coupler CP-04 dedikleri pile benzeyen bu parça fotoğraf makinemizin pil bölümüne giriyor. Bu arada merak etmeyin 4 pil yuvası var ama bu parça ikili, bir sorun çıkmıyor. İlk önce bende şüpheye düştüm! Fotoğraf makinesinin yan tarafında pil yuvasının olduğu bölümden coupler ismi verilen parçanın kablosunun çıkabileceği kauçuk bir minik kapak var ve bu sayede "coupler" adaptöre takılıyor.

Bu kombinasyon sayesinde fotoğraf makinemi ev içerisinde elektriğe bağlı şekilde kullanıyorum. Pil derdi ortadan kalktığı gibi pilleri sadece dışarıda kullanılacak şekilde şarj ettiğim için ömürlerinin de uzadığını tahmin ediyorum. Tüm bu parçaların fiyatı 15 Dolar tutuyor ve Hong Konk'tan evime ücretsiz nakliye ile geldi. Kablo uzunlukları filan gayet yeterli.

Bence süper bir çözüm oldu. FinePix S2950 kullanan herkese tavsiye ederim...

2 yorum :

Bahri Ertunç dedi ki...

E-Bay'de ben de buldum ancak sizin söylediğiniz fiyata değil. Üstelik üzerine bir de 9 USD gönderim parası talep ediyorlar.
Nereden aldığınızın kaydı varsa paylaşabilir misiniz ?

hakancez dedi ki...

Satın aldığım satıcı ve ürün şudur; 15.99 DOlar + free shipping...

http://www.ebay.com/itm/AC-Power-Adapter-for-FUJIFILM-FUJI-FinePix-S2950-S2990-S3200-S3250-S3300-HD-/260890970712?pt=Camera_Cables_Cords&hash=item3cbe504a58