Doğumgünü Coşkusu


Kırk yaşıma bir adım kaldı. Seneler ne hızlı geçiyor. Yukarıdaki fotoğraf daha dün gibi diyeceğim ama bir tarafımdan uydurmuş olacağım :) Mesaj atan, telefon eden herkese teşekkürler. Tabii ki şirketler hariç. Vodafone seni hiç sevmiyorum, gecenin bir saatinde doğum günümü kutladın, ödüm koptu.  Garanti Bankası sen de kutlama, "Gezi Direnişi" zamanı hesabımı kapattım, hala kurtulamadım senden. Alışveriş ettiğim sitelerden bol bol mesaj gelmiş. Sn. Hakancez doğum gününüzü kutlarız diye. Ulan bütün sene alışveriş yaptık, beleş bir şeyler gönderin bari :) Şu an çalıştığım banka ise gözümden düştü. Bir mesaj bile göndermedi eş***ler. İnsan bir kutu gönderir eve!

Havada güzel bari çıkayım Kordon'a, rakı balık olayına gireyim. Hem zaten doğum günü neye yarar ki! Bir duble atmak için güzel bahane işte. Her sene olduğu gibi yazı sonu satırlar Lovecreaft'tan geliyor...

“sonsuza değin yatabilen
ölü değildir,
ve tuhaf uzak zamanlarda
ölüm bile ölebilir”

Yukarıdaki fotoğrafı merak edenler olabilir. Peder bey, valide sultan ve bendeniz tabii ki. Birader o sıralar portakal ağaçlarında vitamin formunda geziniyor. Yaklaşık 4 yıl sonra gelecek kendileri....

2 yorum :

vigo dedi ki...

Merhaba Hakan Bey ,
Hem anneye (ne kadar hoş bir kadın bu arada ) hem babaya (daha çok sanırım)
benziyormuşsunuz .Foto da çok iyimiş .Eşinizle beraber nice sağlıklı ve mutlu yıllar geçirirsiniz umarım .Bankanın hediyesi de eksik olsun , ne kadar işiniz az düşse o kadar iyi değil mi .

Konuyla alakasız olacak ama Wadada Leo Smith konseri vardı geçen çarşamba İstanbul'da Ten Freedom Summers albümü kapsamında , ben dinlememiştim kaydı ama leo smith ı ıyı bılıyordum ,epey tuttuğum bi müzisyen kendisi daha öncede gelmişti gidememiştim .Uygun bilet fiyatıyla (25 tl) ,azımsanmayacak bir kalabalığın olduğu ,trompetin o kendine has sesine doyduğum güzel bir gece oldu kendi adıma . (Bilmediğinizi sanmıyorum ama bilgi vemek istedim seveceğinizi düşünerekden tzadik kayıtları da var bolca , zorn'un has arkadaşlarından desem yanlış olmaz herhalde .)

Son söz -az da sitem içerir -. Lindsay cooper 13 eylülde vefat etmiş bende geç öğrenmiştim ,bir söz beklerdim sizden bir Henrry Cow sever olarak .

İşin esprisi bir yana ;LeylaErbil , Ahmet Erhan , Ray Manzarek , Kevin Ayers ,Lou Reed , Mehmet Uluğ , Amiri Baraka ve en son Pete Seeger ... Güzel insanlar birbir ayrılıyor aramızdan .



Yağmurda ölürüm, su çeker bedenim
Bir yeraltı ırmağı olur gömülünce
Ben bu dünyada bir tek hayat’ı Sevdim
Karşılıksız aşkların lümpenliğince

Ahmet Erhan'a ait bu satırlar da benden gelsin ,saygılar .

Vigo

hakancez dedi ki...

Sn Vigo iyi dilekler için teşekkürler. Dediğiniz gibi ben babaya benzemişim, anneye benzeyen kardeşim. Adam yanımdayken hiçbir ortama girmek istemiyorum :) Valide sultan resimde gerçekten güzel ama hala çok güzel. Maşallah diyelim nazar değmesin!

Wadada Leo Smith konserinden haberim yoktu valla. Kendisini Anthony Braxton'ın BYG albümünden tanıyordum. Sonrasında Tzadik'in 50 yıl albümlerinde denk geldim. Ama asıl The Unknown Masada projesinde kendisine hayran oldum. Arada sırada elimdeki kayıtlardan bazılarını çıkarıp dinlerim.

Lindsay Cooper geçen sene vefat etti ama elim bir türlü gitmedi bir şey yazmaya sevgili dostum. 2013 ve 2014 başı hem kendi dostlarımdan hemde müzik dünyasından çok acı kayıplar var. Elim gitmedi bir türlü yazmaya. Bir de öyle bir şey var ki, öyle iki satır yazıp geçmek içimden gelmiyor. Bu arada bu sene kendim için okunmayacağını bilsem de 1970 lerin sevdiğimiz rock scene i ile alakalı özel bir yazı dizisi yazacağım. Her halde müzik tarafındaki Sufi müzik serüveni yazı dizisinin ardından başlarız yayınlamaya.

Sevgiler selamlar.

not: Sesinizi daha sık duyalım özletiyorsunuz kendinizi...