Geleneksel: Yılbaşı Şarkıları!
White Christmas, Bing Crosby. Gelenekselleşmiş bir yılbaşı şarkısı olan White Christmas, ünlü besteci Irving Berlin'in bir eseri. Bing Crosby'nin kariyeri boyunca en çok satan 45'liği olan mini albüm aynı zamanda tüm dünyada en çok satan yılbaşı şarkısı olarak kendi alanında bir rekora sahiptir. Eh böyle bir şarkıyı pas geçmek doğru olmazdı. Birinci sıraya Bing Crosby'i koymak farzdır.
Have Yourself a Merry Little Christmas, Judy Garland. The Wizard of Oz filminin çocuk yıldızı Judy Garland bir çoğumuzun bilmediği şekilde filmlerinde canlandırdığı karakterlerden çok farklı bir ruh haline sahipti; bunalımlı ve stresli. Bir kaç defa intihara teşebbüs eden Garland'ın 1944 tarihli "Meet me in St Louis" müzikalinde seslendirdiği şarkının müthiş bir yorumu ilerleyen yıllarda Frank Sinatra tarafından yapılmıştır. Listeye hangisini alacağım konusunda bayağı düşündüm ve Judy Garland'ı seçtim...
Happy Christmas (War is Over), John Lennon ve Yoko Ono. Bir dönem dünyanın en güzel hayalleri gören çifti mi yoksa en safları mı sorusunu çok sormuştum kendime. İnsan ruhunun derinliklerinde barış dolu veya çatışmadan uzak bir dünya olduğunu hayal etmek pek mümkün değildir bana göre. 1972 yılında kaydedilen şarkı aslında Vietnam savaşının bir yansıması.
Ibanez Gitarlar Sevilmez Mi?
Ibanez Gitarlar Sevilmez Mi? Sevilir tabii niye sevilmesin. Ancak ben malum B.C.Rich tarafına afilite sahibiyim. Tabii buradaki asıl konu gitar değil malum. Bu arada varsan baksan bu abla bu gitarı benden daha iyi çalar orası da ayrı bir mesele!
Voice Of Music Flips!
Voice Of Music zamanında daha doğrusu Büyük Savaş yılları ardından ucuz fiyatlara müzik ekipmanı üreten bir firma. O zamanlar evin en büyük eğlencesi müzik dinlemek imiş. Tabii ki üst sınıf ürünler haricinde bugünün zincir mağaza ürünleri gibi markalar varmış. İşte Voice Of Music öyle bir firma. Taşınabilir müzik çaları görülüyor. Bu tarz ürünleri günümüzde Crosley gibi markalarda görebiliyoruz.
Not: Fiyata dikkat! Sadece 79,95 Dolar!!!
Maggie Simpson Plak Dinliyor
Sevilen televizyon dizisi "The Simpsons"ların küçük kızı Maggie bir bölümde plak dinlerken yakalanmış bir kare. Hoş sevilen televizyon dizisi diyorum ancak çevremde seven pek yok. Herhalde ufaklıklara hitap eden bir dizi diyeceğim de, konu da pek öyle değil...
Reggae Hall of Fame
Bundan bir kaç sene önce Reggae Hall of Fame için bir poster yarışması düzenlendi. Yukarıdaki poster daha doğrusu çizim birinci olamadı ama benim en çok beğendiğim bu oldu. Bu arada güzel bir Top 10 listesi gördüm. Değişik geldi paylaşayım dedim;
-No Woman, No Cry - Bob Marley
-Santeria - Sublime Buffalo Soldier - Bob Marley
-Three Little Birds - Bob Marley
-Welcome to Jamrock - Damian Marley
-One Love - Bob Marley
-D'yer Mak'er - Led Zeppelin
-Get Up, Stand Up - Bob Marley
-True Love - Soldiers of Jah Army Baby,
-I Love Your Way - Big Mountain
Decca Records
Decca'nın zamanında Amerika'daki dergilerde yayınladığı bir reklam. Aslında çok ilginç hatta güzel bir illüstrayon yapmışlar. Benim hoşuma gitti.
Kasetçalar ve Vu-Metreleri
Şu kasetçalardaki yatay vu-metrelere hastayım yahu. Neredeyse döneminin tüm kaburüstü modellerinde bulunuyordu. Bendeki Nakamichi CR-7'de de mevcut hem de sarı renk. Kasetler ve kasetçalarlar hortladıkça hortluyor 2015'te bir bakarsınız kaset üretimini hortlatırlar...
Rabco SL-8
Bakın işte bu mühim bir ürün. Rabco SL-8 / SL-8E Tangential pikap kolu tarihe mal olmuş çok önemli bir kol. Neredeyse tüm zamanların üretilmiş en iyi kollarından birisi olan SL-8E'yi satın alıp istediğiniz bir pikap üzerinde kullanabiliyordunuz. 1960'ların sonlarında geliştirilmeye başlanmış bu kol. Uzun seneler arkasından ortaya çıktığında ortalığı yakıp yıkmıştı.
Kanepede Uyurum Plağımı Dİnlerim!
Bak bu illüstrasyonu sevdim ben. Bol bol pop-art etkisi daha doğrusu Roy Lichtenstein etkisi bol bol hissediliyor ama güzel...
Radio Tesla
Bu ay illüstrasyonlara sardım iyice. Yukarıdaki Tesla reklamı firmanın radyolarını pazarlamaya destek olması için hazırlanmış. 1950'li yıllar. Az ve öz renk kullanılmış harika bir çizim..
Tintin: Le Crabe aux Pinces d'Or Altın Kıskaçlı Yengeç
Bu aralar Tintin çılgınlığı tam gaz gidiyor. Yukarıdaki film Belçika yapımı. Stop motion tekniğiyle çekilmiş 60 dakikalık siyah beyaz animasyon filmin lisansı açık hale gelmiş. Tintin: Le Crabe aux Pinces d'Or veya Türkçesi ile Altın Kıskaçlı Yengeç yukarıdan seyredilebilir.
Pikap Battı!
Bu anlamsız ve saçma bir illüstrasyon. Kabul ama renk kullanımı pek leziz. Kıssadan hisse çıkartmak gerekirse taşınabilir pikapla sahile gitmeyiniz. Gitseniz bile plaklarınızı ona göre seçiniz. Muhtemelen götürdüğünüz her şey haşat olacaktır...
Korkuncuz Ama Plak Dinleriz Yahu!
Bu defa tüm önemli korkunç öizgi roman karakterleri bir arada bulunan bir animasyon. Tabii ki pikap olmazsa olmaz! Daha önce bulduklarıma göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz
Gary Kramer Guitars
Ne zamandır gitar kızları bölümüne bir şeyler eklemedim. Ayıp etmişim diyerek bir şeyler ekleyeyim hemen. Gary Kramer Guitars aslında benim çok tanıdığım bir firma değil ancak gitar modellerine bakınca jeton hemen düştü. Çok acayip şekillere sahip modelleri olan firmanın kesin meraklıları vardır. Sarışının tadı diyerek bu gitarı ve hanım kızımızı eklemiş olalım bloğa!
Death Star Wireless Speaker
Benim gibi Star Wars meraklılarını yeni filmin heyecanı hafif hafif sararken Çinli kardeşlerimiz de boş durmayıp meraklılara yönelik ürünleri tasarlayıp pazara sunuyorlar. Bluetooth desteğine sahip Death Star formlu bu hoparlör söylenen o ki 8 saat civarında müzik çalabiliyor. Bluetooth destekli cihazınız yoksa tabii ki 3,5mm kulaklık girişi de unutulmamış. Fiyatını bulamadım ama alsam kullanırım vallahi..
Plakla Dans Edelim!
Bu illüstrasyon için ne yazayım bilemedim. Plakla dans etmek ne güzeldir diyelim ama arkadaki çift evlere şenlik. Özellikle amcaya çok acıdım...
Voice Of Music
Voice Of Music zamanında daha doğrusu Büyük Savaş yılları ardından ucuz fiyatlara müzik ekipmanı üreten bir firma. O zamanlar evin en büyük eğlencesi müzik dinlemek imiş. Tabii ki üst sınıf ürünler haricinde bugünün zincir mağaza ürünleri gibi markalar varmış. İşte Voice Of Music öyle bir firma. Yukarıda plak değiştiricisi görülüyor...
Lagevin Ampliler
Western Electric grubunun 1950'lerde o kadar çok alt markası modeli var ki, takip etmek çok zor. Malum tekelcilik davaları yüzünden defalarca bölünen firma bir çok alt marka ile bu duruma muhalefet etmiş. Yukarıda ilanı gözüken Lagevin Amplifikatör yine kit halinde satılan Western Electric lambalar ve elektronik bileşenler kullanılarak üretilmiş bir ürünmüş. Bayağı hoş gözüküyor bana sorarsanız...
Philips Reklamı
Fransa'dan Philips reklamı. Aslında Philips geçmişte çok güzel hifi ürünleri ile pazarda kendisine bayağı yer bulmuştu. Hatta 80'lerde bile geniş bir ürün seçeneği vardı. 2000'lerde bile güzel müzik setleri olduğunu hatırlıyorum. Sonrasında ne yazık ki bu pazardan tamamen çekildiler. Benim ilk pikabımda Philips idi.
The Revox Man
Brezilya'nın hayatta kalan son önemli Revox tamircisi ile alakalı hazırlanmış kısa bir video. Video sevgili Reha Arcan için gelsin!
RCA Victor Reklamı
2A3 lamba kullanan bir adam olarak RCA firmasına sevgim bambaşkadır. Yukarıda firmanın 1940'lardan bir reklamı var. Aslında ne güzel tasarımlar, masif ahşap akışkan çizgiler. Bugün bu tarz bir tasarımı yeniden üretmiş gibi ortaya çıksanız emin olun çok ilgi görürsünüz.
Garrard Triumph
Hem ismi hemde kendisi hükümet gibi bir plakçalar; Garrard Triumph. 1950'lerin ortasında üretilen bu pikaplar sağlamlığı ile kısa zamanda çok popüler oldular. O dönemlerde bloğumda da zaman zaman yer verdiğim LEAK ampliler ile beraber kampanyalarda bol bol satılırmış. 301 ve 401'lerin öncesinde Garrard oldukça popüler bir markaydı ve 301 ile tüm dünyada tanınır hale geldiler.
Philips İle Dans Edelim
Valla bu reklam ürkütücü. Çizimde karakterlerin suratına verilen ifade korku filmlerinden fırlamış gibi. Nerede ve ne zaman yayınlandığını bulamadım ama verilen mesaj açık; al Philips pikabı dans et :) Olmamış bizimla değilsın!
Gramofon Döner Döner!
Bu defa bir gramofon animasyonu. Daha önce bulduklarıma göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)