Alışveriş: Kıyafet


Baştan söyleyeyim, bakın bu konuda kendinizi hiç kasmayın. Kimseye limit falan da  koymayın. Hele benim gibi 40 gibi güzide memleketimiz için biraz geç sayılabilecek bir yaşta baba oluyorsanız eşinize bütçe anlamında belirli bir sınırlama yapın, ondan sonra kenara çekilin, gerisine karışmayın. Aynı şekilde hısım, akraba, eş dosta da limit koymayın. Özellikle torun söz konusu olduğunda dedeleri, anneanne ve babaanneleri durdurabilmek mümkün değil.  Mesela bizim ufaklık her iki ailenin de ilk torunuydu. Eşimle kimseyi durdurmadık, herkes gönlünce bebek alışverişine başladı. 

Bebeğin hangi mevsim doğacağı alışveriş açısından önemli. Ancak bir noktada mantık kaybolduğu için çok da önemli değil. Nasıl olsa herkes beğendiği şeyi dayanamayıp alıyor...

Memlekette her gelir seviyesine harika bebek giyimi mağazaları bulabilmek mümkün. Zaten eşinizin elinde bir olmazsa olmazlar listesi var. Ama o liste öyle esnek ki, her şey içerisine girebiliyor. Bizim hamilelik sürecinin ilk iki 3 aylık periyodu sıkıntılı geçtiğinden hiçbir alışveriş yapmadık. İnsan en kötüyü düşünüyor malum. Ancak Amniosentez sonuçları olumlu gelince ve süreç normalleşince ilk alışverişimizi yaptık. 

Eşim bir mağazada biraz daha büyük bebekler için bir Superman tshirt'ü gölmüş. Test sonuçları geldiği gün, "Hakan bunu gördüğüm zaman çok hoşuma gitmişti, gidip alalım mı" dedi. Böyle bir durumda yapılacak şey çok belli. Sakın aksini yapmayın. 

Hemen tshirt'ü gördüğü mağazaya gidip satın aldık ve cehennemin kapıları açılmış oldu. 

Bu kıyafet alışverişi konusunda siz konu mankenisiniz. Alışın bu duruma. Arada sırada fikriniz sorulabilir o zaman konuşun :)

Zaten bütün reyonu almadan durmayacağınız için bir süre sonra bebeğinize ayırdığınız dolap ve şifonyerin ağzına kadar dolduğunu göreceksiniz. İşte o noktada hem eşiniz ve hem aileniz duracak. Aslında alışverişin bir mantığı var. Dünyaya sıfırdan bir insan geliyor ve her şeyini almak gerekiyor. Tırnak makasından, şampuanına kadar. Kadın milleti bu konularda imece usülü son derece organize hareket ediyorlar. Bir bakmışsınız bir kaç hafta içerisinde ufaklığın odası dolmuş taşmış. 

Hal böyle olunca sizin pek bir şey düşünmeniz gerekmiyor. Sadece olayın finansmanını sağlamanız gerekiyor. Bu tarz mağazalardaki çalışanlarda konuya son derece hakimler. Alışverişe gittiğinizde, hastaneden çıkış setidir, banyo setidir sepetinize dolduruyorlar. Hiç boşuna itiraz edip ortamı germeyin. Zaten bir b*ktan haberiniz yok, konusunda uzmanlaşmış bir satıcı ile uğraşabilmeniz mümkün değil. Zaten eşinizde onun tarafını tutacak. Siz en güzeli kendi zevkinize göre bunu da alalım deyin ve çıkan fatura ile yüzleşin. 

Bu alışveriş devam ederken annenin de bir takım alışverişleri oluyor. Neden alınıyor konusuna filan hiç girmeyin. Merak etmeyin hepsinin bir mantığı var. Aman efendim bu emzirirken giyilecek, bu yatarken giyilecek diyerek dakikalar boyu sürecek bir bilgilendirme ile karşı karşıya kalacaksınız. O yüzden susun ve yaşananları izleyin. 

En güzel yöntem ailenin hanımlarını alışverişe göndermek. Akşam size zaten bir rapor verilecek ve defile yapılacak. Para konusuna hiç girmeyin, zaten her şey ucuzdu ondan alındı. Kaç yıllık evli insan olarak bunları bilmeniz lazım. Daha evlenmediyseniz de zaten öğrenirsiniz kısa zamanda, hiç merak etmeyin! 

Bende bu kılık kıyafet alışverişi noktasında rahat durmayıp bazı şeyler aldım. Tabii ki daha sıra dışı parçalar. Aşağıda hoşuma gidenlerden bir tanesinin fotoğraflarını ekledim. 

Bu Marvel firmasının lisansı ile üretilen bir ürün. Bana kargo dahil yaklaşık 50TL'ye mal oldu. Buna benzer çok çılgın ürünler var. Amerika'dan gelmesi yaklaşık 10 gün civarında sürüyor. 
Herifler öyle güzel yapmışlar ki, arkasına pelerinini bile eklemişler. Eğer arzu ederseniz pelerini kolaylıkla sökebiliyorsunuz. Tabii ki sayfalarca güvenlik uyarısı ile geliyor. Ecnebi kafası bizden farklı çalışıyor... 

Ben memleketimizde satılan bebek giyimi yelpazesini başarılı bulsam da, çizgi filmleri çok seven bir adam olarak bana çok hitap eden çeşit bulamadım. Bunun üzerine Amerikan Amazon'unun başına geçip kendi zevkime göre kendi alışverişimi yaptım. Yaptığım alışveriş yaklaşık bir hafta içerisinde elime geçti. Aslında ben Star Wars ile alakalı bayağı bir şey alacaktım ama bebeklerin siyah giymesi pek makbul değilmiş. Bu fikrimi açar açmaz hemen kırmızı kartı gördüm. Aklınızda olsun renkli şeyler tercih etmeye çalışın. 




Hiç yorum yok :