Doğum Fotoğrafçısı


Doğum fotoğrafçısı denilen bir olay var. Bu abi veya ablalar genelde belli hastaneler ile anlaşmış ve arzu ederseniz ücretine mükabil, doğum esnasında, öncesinde ve sonrasında fotoğraflar çekiyorlar. Ayrıca olayın b*kunu çıkartıp konsept fotoğraflara bile girebiliyorlar. Ben oldum olası bu tarz yapaylıklardan nefret ederim. Allah'tan eşimde sevmiyor ve bu bir sorun olmuyor bizde.

Tamam çekilen fotoğraflar güzel bir anı olabilir. Ayrıca elinizde fotoğraf makinesi ortalıkta koşturmaktan daha faydalı işler yapacağınız bir zamanda "ben rezil olacağıma param olsun" diyerek başvurabileceğiniz bir hizmettir.

Doğum daha doğrusu hamilelik süreci, tıpkı evlilik sürecinde olduğu gibi devasa bir sektör oluşturmuş ve tabiri caiz ise herkes kaldırmış sizi bekliyor. Yani bir şekilde para harcayacaksınız.

Siz tüm bunları bilmiyorsanız bile merak etmeyin eşiniz veya ebebeynleriniz araştırmış ve kafalarında bir strateji oluşturmuşlardır. Unutmayın hayır deme şansınız zaten yok. Bu noktada tek önemli konu, bu hizmeti alıp aptal gibi bütçenizi allak bullak etmemek. Hesabınızı kitabınızı iyi yapın ve eğer bir sorun yaratmıyorsa "he" deyin geçsin.

Maddi anlamda sorun yaşıyorsanız ise kendinizi zorlamayın. Bir arkadaşınıza verin bir fotoğraf makinesi çeksin. Aslına bakarsanız cep telefonları bile günümüzde anı anlamında rahatlıkla saklanabilecek harika fotoğraflar ve videolar çekebiliyorlar...

Sonuçta çekilen fotoğrafla apartmanınızı boydan boya kaplamayacağınız için bilmem kaç megapiksel fotoğraf çektiremedim diye boşuna üzülmeyin. Maddi gücünüz böyle bir olaya el vermiyorsa zorlamayın kendinizi.  O gün bir sürü insanın çekeceği fotoğraflardan bayağı bir miktarı kullanılabilir ve keyifli anları yakalamış olacaktır.

Doğum fotoğrafçılığı hizmetleri dediğim gibi binbir çeşit seçeneğe sahip. Bunları size paket halinde sunuyorlar. Yok size albüm, yok babaanne ve anneanneye albüm derken fatura arttıkça artıyor. Bir de tabii fotoğrafçının ünü arttıkça fiyatlarda artıyor.

Bu olayların hepsini sallayın, boşuna düşünmeyin. Zaten karar verme merciileri bir karar vermiştir, sizin haberiniz yoktur. Fotoğrafçının portfolyosuna bakın eğer bir terslik görmüyorsanız dediğim gibi parasını verin geçin. Bu hizmetler, İzmir için konuşuyorum, yaklaşık 200TL'den başlıyor, makul paketler hani albüm filan bahsettim ya, onları içerenler ise 400 ila 500TL civarlarında değişiyor. Bunun ötesinde ise bir sürü gereksiz ıvır zıvır içeren paketler var ve fiyatlar daha da artıyor.

Eğer sezaryan ile doğum yapacaksanız fotoğrafçıdan tarih alıyorsunuz, normal doğum yapacak iseniz hastaneye giderken haber veriyorsunuz. Onlarda yola çıkıyorlar.

Benden size tavsiye... Anlaştığınız fotoğrafçıya toplam ücretin bir kısmını önceden peşinat olarak verin. Paketinizde bulunan hizmetleri tam olarak aldığınızda ise kalanını verin.





Hiç yorum yok :