Bebek Odası ve Gerçekler


Evet sevgili baba adayları geçtiğimiz aylarda kıçımızı yırtıp bebeğimizin odasını hazırlamıştık malum. Ön hazırlıklar ayrı bir dert, mobilyaların alınması ayrı bir dert idi. Büyük bir hevesle imkanlarımızın el verdiği ölçüde odayı hazırlamıştık ya. Bebeğimizin doğumu ile yaptığımız bu çalışmaların ve harcanan tüm paranın son derece gereksiz olduğunu anladım. Merak etmeyin sizde anlayacaksınız :)

Neden mi?

Bebeğiniz doğar doğmaz annesi onun ayrılmaz parçası. Daha ilk geceden itibaren anne ile bebek birbirlerine yapışık hale geliyorlar. Bebeğiniz kendisini annesinin yanında huzurlu hissederken annede de aynı durum söz konusu. Zaten doktorunuz muhtemelen ilk ay bebeğinizin annesi ile beraber yatmasının çok olumlu etkilerinin olduğunu söyleyecektir. Kadın daha doğrusu anne tabiatı garip bir şey. Anne bebeğine dokundukça resmen süt üretimi artıyor.

Geceleri siz ile annesi arasında yatacağından dolayı ilk ay bebek odası ana amacı dışında her şey için kullanılabilir hale geliyor.

Bu noktada bebeğin karyolası için doğru bir karar verdiğimizi anlamış oldum. Bildiğiniz üzere biz IKEA'dan GULLIVER modeli bir bebek karyolası satın almıştık. Bu karyolanın göreceli hafif olması ve makul boyutları sayesinde kendi yatak odamıza yerleştirmek sorun olmadı. Eğer büyük ve ağır bir karyola almış olsaydık sanırım bu dönem için yeni bir karyola almamız gerekecek idi.

Biz şansımıza fazla sıkıntı yaşamadan bu süreci atlattık ama yeni baba olacaklara tavsiyem kendi yatak odanızda ufaklık için hazırlıkları bebeğin odası hazırlanırken eş zamanlı olarak tamamlamanız.

Önümüzdeki ay ve aylar boyunca bebek odasını kullanamayacaksınız...




Hiç yorum yok :