Eyyyyy Photobucket


Geçtiğimiz günlerde bloğumu zorunlu bir tadilata sokmak zorunda kaldım. Dilek olay, benim kişisel bloğumun mazisi 10 yılı geçti. Internet dünyasında hiç fena bir süre değil. 10 senelik mazisi olan bir web sitesi olunca defalarca tadilat defalarca düzenleme yaşadık haliyle. Bu sonuncusu tamamen Photobucket'ın p**tluğu yüzünden oldu.

Photobucket kimdir derseniz, bu bir resim barındırma sitesi. Bloğumun belirli bir yıl aralığındaki fotoğraflarını bu site üzerinde tutuyordum. Bir gece vakti, Photobucket kullanım sözleşmesini değiştirerek 3. parti sitelerde kullanılan fotoğrafları göstermek için 500 Dolar para talep etmeye  başladı.


Bu durumu görünce içimden ne geçtiğini tahmin edebilirsiniz. Haydi 50 Dolar deseler vereyim de, 500 Dolar yahu. Zaten tüm dünyada kullanıcılar isyan ediyor. Para talebinin yanında asıl b*ktan olan fotoğraflar gösterilmeyip yerine aşağıdaki gibi bir resim göstermeye başladılar.


Bir anda web sitelerindeki cıvıl cıvıl resimler gidip ortalık yukarıdaki çirkinlik ile doldu. Bu arada internet dünyasında bol bol ben yaptım oldu tarzı sözleşme değişiklikleri oluyor. Bazı firmalar çıkan isyan sonucunda geri adım atıyorlar bazıları da uygulamalarına devam ediyorlar. Muhtemelen Photobucket bu hamle ile kendi ayağına sıktı. Reddit vesaire büyük platformlarda yedikleri küfürün hadde hesabı yok. 

Kullandığım fotoğraf ve grafiklerin yedeği olmasa işimiz gerçekten iş idi. Siz siz olun internet dünyasında üçüncü parti yazılımlara güvenmeyin, kullansanız bile bir B planınız mutlaka olsun... 

Hiç yorum yok :