Mando Gardaş


Son yıllarda daha doğrusu Disney'in Star Wars'a el atması ile ardı arkasına yaşadığımız rezillikler devam ederken, Boba Fett ile alakalı bir dizi yapılacağı haber verilince ulan acaba güzel olur mu diye düşünmedim değil. Üst üste gelen facia filmlerden sonra Disney'ciler Boba Fett yerine Mandalorian'ların hikayesi ile alakalı bir dizi yapmaya karar verdiler. 

İlk çıkan fragmanlarda özellikle yukarıdaki görüntü dur bakalım bu farklı galiba dedirtmedi değil. Ama ben seyretmek konusunda bayağı isteksizdim. Sevgili Murat Tireli seyret abi deyince oturup seyrettim tabii ki. 


Malum Disney satın almasından sonra Star Wars hikayelerinin bölünmesi ve eskilerin artık hükümsüz kabul edilmesi -canon vs legends- yüzünden kabul etmek gerekir ki, Mandalorian hikayesi -veya lore'u_ bayağı değişmiş durumda. Hatta değişikliklerin ne olduğunu da bilmiyoruz, hatta var mı bilemiyorum. Neyse bunlara çok kafayı takmazsanız Mandalorian dizisi Disney'in en düzgün Star Wars işi olabilir. 


Uzayda geçen western hikayesi, çok bilindik sahneler filan deyip burun bükmek tabii ki mümkün ama dizi bize buram buram eski Star Wars filmlerinden esintiler ve bolca da Clone Wars çizgi dizisinden alıntılar içeriyor. Ve bu iyi bir şey... 

Eskiden Lucas'ın yaptığı haltı Disney'de tabii ki yaptı. Bir de oyuncağı satılabilir bir karakter var. bebek Yoda... Meh diyorum ama çok da umurumda değil. Dizi güzel. Seyrediniz.. 

Müzikleri sorarsanız efsane ya... Çok çok iyi... 


Hiç yorum yok :