Ali'nin Akvaryum Maceraları: Akvaryum Değişimi


20 Kasım 2020. Dertsiz başa dert aldık. 60'cmlik tanktan 80'cm'lik tanka geçiş işlemlerine an itibari ile başladım. Nasıl yaptığım konusunda birkaç satır yazayım en azından birilerine yardımcı olur belki...

Balıklara dün yem vermedim. Taşınma sırasında aşırı pisletme yapmasınlar diye. 5 tane konteyner içerisine balıkları yerleştirdik. Yavrular, büyükler, vatozlar, çöpçüler ve salyangozlar. Salon ısısı 26 derece akvaryumda keza aynı şekilde. Isı farkı oluşmasın diye eşitledim.

Bitkilerde çıkartıldı. Su temizliğini haftasonu yapmıştım zaten. Eski akvaryum içerisinde kalan suyu ayrı bir bidona aldım. Burada filtre çalışmaya devam ediyor kesintisiz şekilde. Yeni akvaryum ile aradaki farkı kapatmak üzere 1 haftadır 60 litre su dinlendim. Su içerisine Seachem Stability eklendi. Hazırda bekliyor.

Yeni akvaryum için yine eski akvaryumda kullandığım kumun aynısından temizlenmiş halde bekliyor. Alırken fazladan 1 torba almıştım. Yeni akvaryumda ışık sistemi zaten hazır. Otomasyon sistemi ve sensörler hazır. Daha büyük boyutlu ısıtıcı hazır.

Bundan sonraki adımlar şu şekilde;

1. Hazırda beklettiğim kumu yeni akvaryuma ekleyip üzerini eski akvaryumun kumu ile tamamlamak.

2. Kum transferinin ardından eski akvaryumdan gelen suyun eklenmesi ve bitki dikimi.

3. Filtre sisteminin transferi.

4. Yeni dinlendirilmiş suyun eklenmesi

5. Balıkların beklediği konteynırlara yeni tanktan damlama yöntemi ile alıştırma yapılması.

6. Balıkların transferi ve mutlu son.

Hiç yorum yok :