Ali'nin Akvaryum Maceraları: Minik Bir Sehpa Değişimi


Yeni tasarladığımız ve denemeleri tamamlanan modüllerin yerleştirilmesi için daha fazla yere ihtiyaç duyulması üzerine sehpamızda ufak bir değişiklik yaptık.

Yer kaybını minimize etmek için ön kapakları bu defa mıknatıs ile yerine tutturmaya karar verdik. Proof of concept veya denemenin başarısını anlamak için basit bir deneme yaptık. Oldu...  Önümüzdeki günlerde 3D yazıcıdan daha düzgün parçalar ile olayı bitiririz.


Akvaryuma göre hazırladığım bir süre daha kullanacağım ışık sistemini biraz modifiye edip kontrol sistemini değiştirdim. Her blok daha kolay kontrol edilebilir hale geldi. Deneysel bir programlama yaptım, sonuçlara bakacağız artık.

Yapısal olarak bir sonraki işimiz akvaryumun üzerindeki kapak yerine pleksi bir kapak hazırlamak var. Bu arada herşey bu kadar güllük gülistanlık değil tabii ki. Hafta sonu tankın otomatik su değiştirme sistemi denemesi yine facia ile sonuçlandı. 10 litre kadar suyu dışarıya boşalttık yine. Bu vesile ile salon temizlendi diyelim

Kamera sistemi ile sorunlarımız var. Eski nesil Pi kamerasının odaklama sorunları var. Bu hafta kamera sistemi ile oynarız sanırım. Bir de tank içine kamera koysak mi diye düşünüyoruz. Saçmalamak amaçlı.


Hiç yorum yok :