Ali'nin Akvaryum Maceraları: Aralık Geliştirmeleri Devam



21 Aralık 2020. Bugünkü ilk devinimimiz daha önce söktüğümüz ikinci Sunsun 603B filtreyi yeniden kullanıma almak oldu. Daha önce yaptığımız denemelerde fazla girdap olmuştu ancak bu defa bu durumu önlemeyi başardık. Filtrenin içini bu defa Sera firmasının sarı renkli elyaf benzeri malzemesi, Seachem Matrix ve son kat olarak Seachem Purigen ile doldurduk. Bu minicik bir filtre olduğu için minik sehpamıza gayet güzel sığıyor.

Böylelikle brüt 90Lt hacmi olan tankımızı daha optimal şekilde filtreleyebileceğiz diye düşünüyorum. Gün içinde çok fazla şey ile uğraşacağımız için kablolarımızı düzenlemedik. Zaten filtre için her türlü hazırlığı yapmış olduğumuz için kurulum neredeyse 15 dakika içinde bitti.


Ardından yine her türlü ön çalışması Ali tarafından yapılmış olan su seviyesi ölçme sistemimizin devre kurulumunu oğlum ile yaptık.


Arkasından akvaryum kapağına bir kule yaparak su seviyesi ölçüm sistemimizi monte ettik. Yazılım tarafını ben sabah saatlerinde zaten hazırlamıştım.


Kapağın iç tarafına birkaç board ve PCB için minik tüplerden su geçirmez korumalar hazırlayıp boylu boyunca dizdik.


Arkasından oğlum tarafından yapılan ve bana sorarsanız işçilik anlamında biraz sorunlu ancak fonksiyonel olarak sorunsuz "dome" kameramızı yine akvaryum kapağına monte ettik. Normal koşullarda böyle bir şeyi kullanmam ama oğlum yapınca kullanıyorum tabii ki.

Maşallah çok iyi gidiyor hevesi kırılmasın. Tabii ki bu islere birkaç saat ve aralıklarla girişiyoruz. 4 yaşındaki bir çocuğu bütün gün bu islerle uğraştırıp bunaltmak olmaz. Öğle saatlerinde işlerimizi bitirip parka ve oyun programımıza tabii ki geri donduk. Bugünkü gelişim gerçekten çok çok iyi

Bir de bir özeleştiri.

Aslında kapaklı akvaryum sevmiyorum ve buhar camı ile değiştirmek istiyorum ancak bu kılıksız kapak o kadar fazla şeyi gizliyor ki, bir yandan da normal bir akvaryum olsa bu kadar kablo, konektör ile çok çirkin bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bir sure daha böyle devam.


Hiç yorum yok :