Ali'nin Akvaryum Maceraları: Kamera ve Yeni Devreler


18 Aralık 2020. Akşam oğlanı uykuya yaptırdıktan sonra mini bilgisayar sistemine ek modülleri taktım. Normalde tüm işlemleri beraber yapıyoruz ancak bu defa yeni modüller 220V için olduğundan dolayı oğlanı karıştırmak istemedim. 3V, 5V gibi yükler sorun değil ama 220V un şakası yok Allah korusun!.

Gelecekteki projeler için en azından donanımsal hazırlık yapılmış oldu. Önceki fotoğraflara kıyasla ciddi bir kalabalık oldu tabii ki. Aslında daha büyük bir kutuya geçilip daha ferah ve çalışması kolay bir ortam elde etmek mümkün ama şahsım adına büyük bir kasa yerine son derece minik, hadi daha doğru tabirle mümkün olacak en küçük kasayı kullanmak istiyorum. Bir de bu tarz challenge'lar kişisel olarak hoşuma gidiyor. Uzun lafın kısası gelecekteki tüm projeler için tüm donanımsal altyapıyı bir gece operasyonu ile tamamlamış oldum. Bu hafta vaktim olursa su seviyesi sensörü ile uğraşacağım tekrar.


20 Aralık 2020. Dün mesaim erken bitince oğlan ile akvaryum içi kameramızı hazırladık. Kameranın "dome" kısmı oğlanın oyuncaklarının birisinin ambalajından çıkıp kenara ayırdığım bir parça. İçerisinde kullandığımız kamera son derece basit ama işimizi görecek bir webcam.

Alt kısmını pleksiden hazırladık. Oğlum çevresini silikon ile kapladı. Ben çok daha düzgün yapardım ama maksat beraber iş yapmak olduğu için varolan hali ile bıraktım. Bu sayede tamamen su geçirmez hale geldi yapı. Bu kameranın amacı akvaryumun içerisinde durup eğer su seviyesi sensörü sapıtırsaa sistemi uzaktan kapatmak için kullanılacak. Sistemimize entegrasyonu tamamlandı. Yazılım tarafını ben hallettim. Ev dışından gorüntülenebilecek hale getirdim. Böylelikle projemizin bir aşaması daha tamamlanmış oldu. Sistemin ana kontrolünü ise ev güvenlik sistemine entegre edeceğim ayrı bir 360 derece kamera ile sağlayacağım.



Hiç yorum yok :