Bahara hareketlilik geliyor!


Geçtiğimiz günlerde bir hifi alım satım sitesinde ilginç bir ilan gördüm. Belki de bir özeleştiri. Meraklılara alım satım bölümlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz ama işin aslına yeterince yer veremedik bu yüzden yeni bir siteyi kullanıcıların kullanımına sokuyoruz. Eh ne diyelim hayırlı olsun. Benden isim vermemi beklemeyin hiç... Bana ve Stereo Mecmuasına ait olan her şey bahsi geçen siteden silindiğinden ve hatta kazındığından dolayı oralarda olan bitenler beni çok ilgilendirmiyor.

Ülkemizde hifi alım satımı ile ilgili nedense firmalarımızın çok kullanmadıkları bir yol var. Kendi web siteleri. Aslında ülkemizdeki hemen her hifi firmasının iyi veya kötü birer web sitesi var. Bu siteleri genelde oldukça statik yani durağan kullanmak gibi bir hataya düşüyorlar. Aslında ellerindeki imkanların fazla farkında değiller. Sitelerinde trafik yaratmak adına kendilerinin ve müşterilerinin ikinci el ürünlerini ve demo ürünlerini bu siteler üzerinden meraklılara duyurmaları kendileri açılarından da önemli bir internet hiti getirecektir. Ama nedense genel olarak bu olayı başka sitelere havale etmek gibi bir anlayış var. Evet bu anlayış belli açılardan mantıklı ancak ilk önce kendi sitelerine daha sonrasında ise farklı sitelere ilanları koymaları bence çok daha mantıklı ki, bunu gerçekleştiren siteler dolayısıyla firmalar var. Bu sayede meraklıların kendi sitenizi takip etmesini sağlarsınız ki, haberlerinize ve yeniliklerinize birincil ağızdan ulaşırlar.

Önümüzdeki aylarda hifi ve ev sineması sistemleri ile ilgili çok ciddi bir veya bir kaç site açılacak diye düşünüyorum. Bunların hiç birisinin Stereo Mecmuası ile ilgili olmayacağını söyleyeyim. En az biri veya hepsi de ücretsiz olacakmış. Bu noktada başarılı bir konsept internetteki bu alandaki tüm dengeleri bozabilir ve bozacakta. Planlar, programlarda oldukça değişecek herhalde. Hatta bir oluşum var ki, eğer bu oluşum hayata geçirilirse Mecmua olarak tam destek vereceğiz.

Uzaktan herkese baktığınızda stratejiler belli oluyor. Bazı siteler gelişmek için kendilerine uzantı anlamında yeni konular bulurken, bir kısmı yeniden şekillenmeye başlıyor. Bazı sitelerde ise stratejiler değişiyor. Örneğin yurt dışına siteyi satmak gibi düşünce varken yeterli ivme sağlanamayınca yapı tamamen değişiyor. Bunlar olağan şeyler. İnternet oldukça dinamik bir ortam ve durağan kalarak yokolmak çok görülen bir durum.

Önümüzdeki bahar yepyeni oluşumlara merhaba diyeceğiz hep birlikte. Bazılarına ciddi destek vermeye çalışacağız. Karşılıklı işbirliği genelde okuyucuların faydasına sonuçlar doğuracaktır.

Tüm bunlar olurken, Stereo Mecmuası girdiği yolda aynı doğrultuda ilerlemesine devam edecek. Yine tüm hizmetler ücretsiz olarak, yine büyük bir dostluk ortamı ve amatör ruh ile...

Bakın yazıyı yazdığım tarihi yukarıda rahatlıkla göreceksiniz. Çok yakında çeşitli sitelerde ilginç ve saldırgan yazılar okumaya başlayacaksınız. Kavga ve dövüş kısa vadede iyi hit getirdiğinden çeşitli sitelerin müdavimlerinin robotik karakterleri ortaya çıkıverecek ve ilginç yazılar hatta dozajı kaçmış eleştiriler okuyacaksınız.

Anlayacağınız hifi dünyasına güzel bir bahar geliyor. Okuyucular ve meraklıları oldukça hareketli günler bekliyor. Ne diyelim haydi hayırlısı.

Hiç yorum yok :