Zeki Müren - Gözlerin Doğuyor Gecelerime Plak Kısaca


Geçtiğimiz günlerde bir müzik markette gezinirken Zeki Müren'in Gözlerin Doğuyor Gecelerime plağı denk gelince hemen satın aldık. Biliyorsunuz Seçil hanım, Türk Sanat Müziğine son derece meraklı. Albümle alakalı bir eleştiri yazısı yazacak kadar müziğe hakim değilim. Zaten o yüzden Klasik Türk Müziği incelemelerimizi ben kaleme almıyorum. Ben kısaca plaktan bahsedeyim sizlere.<

Yavuz Plak tarafından piyasaya sunulan plak Esen Plak tarafından dağıtılıyor. İçeriğine buradan bir göz atabilirsiniz. Albümün kapağı ne yazık ki gatefold (açılır) değil. Aslında bu kadar emeğe gatefold kapak yakışırdı doğrusu. Kapak üzerinde bazı bölümler kabartmalı olarak tasarlanmış ve çok çok güzel gözüküyor. Kapakta keşke biraz yazı olsaymış dedirten bir sadelik var. Ülkemizde plak basan tüm firmalar bu konuya dikkat etmeli bence.

Şarkılarla alakalı olarak bir yorum yazmayacağım. Bir sonraki Stereo Mecmuası'nda mutlaka plağı mercek altına alırız ancak kayıt benim çok hoşuma gitti. Belli ki şarkılar belli bir işlemden geçirilmiş ki, kayıt son derece keyifli. Çeşitli müzik marketlerde fiyat 39 ile 45TL arasında değişiyor.

Albüm kapağında 1.000 adet basıldığına dair bir not var. Zeki Müren fanatiklerinin kalabalıklığı göz önüne alınırsa satın almak için acele etmekte fayda olabilir. Bir tanesini ben aldım geriye kaldı 999 adet...

2 yorum :

O. Nadir dedi ki...

İlk fırsatta alacağım değerli Hakancez... Haber için çok teşekkürler.

İşlemden geçirilmiş kayıt dahi olsa CD'den iyi olacaktır sanırım. Hanidir Zeki Müren'i plaktan dinlemeyi arzuluyordum. Ayrıca Süreyya Hanım da Zeki Müren sevdiği için belki son aldığım hoparlör ve pikabın maliyetini affettirici de olabilir benim için... :)

Yarın bakacağım hemen müzik marketlere. Kalan 998 kişi düşünsün... :) :) :)

Selamlar...

ionian (digital_to_analog)

Hakancez dedi ki...

Analog dünyasına hoş geldin Nadir. Hanım kesin unutur yapılan masrafları. Bu arada pikap yatırımlarına -maliyetini abartmayınca tabii- hanımlar pek bir şey demiyorlar. İlginç ama gerçek :)