Bir Restorasyon Projesi: Ayak Yapıyoruz Bölüm II



Geçen yazımızda hoparlörlerimizin ayaklarını hazırlamaya başlamıştık. İlk önce zımpara arkasından boyama işlemlerini yapmış ve kurumaları için bir kenara koymuştuk. Kuruma süreci tamamlandığında çok ince bir zımpara ile ayakları oluşturacak parçaları elden geçiriyoruz. Hemen ardından daha önce hoparlörlerimizi yağladığımız endüstriyel ürün ile ayaklarımızı parlatıyoruz. Burada dikkat edilecek şey, yağlama için kullandığımız pamuklu bezi çok bastırmamak.



Yukarıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi ham ağaçtan oldukça farklı bir ton elde etmeyi başardık. Bunu orada burada kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle yapmak son derece keyifli. Yağlama işlemi bittikten sonra ayaklarımız harika gözüküyor.



Şimdi tek yapmamız gereken ayakların kurumasını beklemek. Kuruduktan sonra ayakların alt ve üstünü hangi malzemeler ile kaplayacağımıza karar vermemiz gerekiyor. Aklıma iki farklı malzeme geldi, kauçuk ve keçe. Bu konuda bir deneme yapmayıp direkt olarak keçe kullanmaya karar verdim. Doğal malzeme kullanmak her zaman en iyisidir:)  Özel keçe parçalarından uygun ölçülerde kesip hızlı ve güçlü bir yapıştırıcı ile ayaklara yapıştırdım. Böylelikle ayaklarımı da tamamlamış oldum. Bir sonraki adımda hoparlör toz korumalarını sıfırdan yapacağım.

Devam edecek....

2 yorum :

Murat dedi ki...

Hakan Bey,

Dynaco A25 restore etmeye çalışıyorum. Yakın bir ön kumaş bulamadım.
Sizin AR'larda ne tür bir kumaş kullandığınızı öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler,

hakancez dedi ki...

Merhabalar Murat Bey ,

Ben iki ayrı kumaş edindim ve kendi zevkime göre birisini seçtim. İlk kumaşı eBay üzerinden satın aldım. Hemen her eski hoparlörün orijinal kumaşlarını çok uygun fiyatlara bulabilmek mümkün. Hatırladığım kadarı ile bana maiyeti 30 Dolar civarında oldu. Orijinal kumaş toprak rengi idi.

İkinci kumaşı ise bulunduğum kentteki bir kumaşçıdan aldım. Amerikan bezi tabir edilen açık renk bir kumaştı. Hoparlöre çok uyduğunu düşündüğümden bu kumaştan yapmış olduğum korumayı kullanıyorum. Maliyeti son derece düşük oldu bu seçeneğin. Tavsiye ederim...