Baba Olacağım Müjdesini Aileye Verme Coşkusu



Baba Olacağım Müjdesini Verme Coşkusu. İşte bu başlı başına büyük bir olay. İlk öncelikle şunu önceden belirteyim, bu seneler boyu yaptığım gözlemlere dayanan bir yazı olacak. Yoksa hem benim hemde eşimin ailesi son derece rahat ve anlayışlı insanlar. Anlayacağınız ben bu noktada hiçbir sorun yaşamadım. Ancak gözlemlerime dayanan tespitlerim, bir kısmınızın hayatını kurtaracaktır! 

Evet gelelim müjdeyi verme coşkusuna. Bu süreçte tüm lojistik görevlerini üstlenen kişi yani baba olarak her türlü ayrıntıyı düşünerek hareket etmelisiniz. Milletçe övündüğümüz özelliklerimizden olan aile olayı, aslında kırılgan iplerle oluşmuş bir yumaktır. Hal böyle olunca baba olacağım diyerek mutlulukla haykırmak isterken, derin bir planlamanın içerisinde bulursunuz kendinizi. 

Sorun şu; mümkün ise tüm ailenize aynı anda müjdeyi verin. Kazaran kendi annenize haber verip kaynananıza haber vermediyseniz ve yine kazaran kaynananız müjdeyi annenizden alırsa bir kabusun içerisine düştünüz demektir. Tam tersi de bir kabus olacaktır. 

İş sadece bununla bitmiyor. Birden fazla kardeşiniz varsa ve eşinizin de aynı şekilde bir durumu varsa haber verilecekler sayısı bir anda katlanmış durumda. Örneğin abinize haber verdiyseniz ve siz diğer kardeşinizi aramadan, abiniz işgüzarlık yapıp  olaydan haberdar olmayan kardeşinize "gözümüz aydın birader" diyerek bir telefon açtığı an çoğu Türk ailesinde b*ku yediniz demektir. 

Bir diğer önemli mevzuu, aileden kimlere bu müjdeyi vereceğiniz. Aileniz büyük ise bol bol eş dost varsa birine haber ver diğerine verme olmaz. Olmayacağı gibi ortalığı savaş alanına çevirirsiniz. Bu işin mantıklısı ilk önce çekirdek aileye haber vermektir. Ondan sonrasında, itikat ve inanç olayından destek alarak geri kalan kalabalıklara ilerleyen aylarda açıklarız diyerek sıyrılabilirsiniz. Bu noktada ailenizin yapısına göre yemin verdirmek denilen kavramı devreye sokun. Benim gözlemlerime göre genelde hamileliğin 3. ayından önce haber verilmez gibi bir durum var. Bunu sonuna kadar kullanın. 

Hal böyle olunca adım adım gitmeniz gerekiyor. İlk önce müjdeli haber ne zaman verilmeli konusu var. Bir kısımına göre  Hamilelik Testinin hemen sonrasında müjdeli haber verilmeli. Ancak bu testlerin sonucu %100'lük oranda bir kesinliğe sahip olmadığı için bu riske girmeyin. En kesin çözüm kandan yaptırdığınız Gebelik Testinin sonucunda çıkan duruma göre hareket etmektir. 

Gebelik Testinin sonucunda müjdeli haberimizi vermeyi kararlaştırdınız diyelim. Kafanızdaki sıralamaya göre hem eşiniz hemde siz, ilk önce kardeşlerden başlayarak müjdeli haberi vermeye başlayın. Siz kendi kardeşlerinizi ararken, eşiniz de kendi kardeşlerini arasın. Kardeşlerden başlama sebebimiz, konuyu kısa tutup bir sonraki telefonu hızlıca arama şansınızın olmasıdır. Bu arada konuşmanın sonunda 10-15 dakika haber verdiğiniz kişinin diğer kardeşleri veya anne-babanızı aramaması için uyarın. Konuştuğunuz kişi eşek değilse dediğinizi yapacaktır. 

Güzel haberleri vermek için aile meclisi toplanabilir. Bu fotoğrafı sadece hoşuma gittiği için ekleyeyim dedim, Cezayirli ve Tokatçık Family Together :)

Olaya kardeşlerle başlamak avantajlıdır. Dediğim gibi konuşma kısa sürer. Ama iş, anne babalara geldiğinde konuşma uzadıkça uzayacak ve mutlaka eşinizle de konuşmak isteyeceklerinden durumun vehameti artacaktır. Kardeşlerinize laf anlatmak daha kolay olduğundan daha sonra ayrıntılı konuşuruz deyip kesip atabilirsiniz ama anne-babalarla bu pek mümkün değil. 

O zaman nefes almadan kardeşler arandığına göre siz kendi anne-babanızı, eşinizde kendi anne-babasını arayıp müjdeli haberi verin. Tercihen bunu ziyaret ile yapmak daha makbuldür. Eğer aynı şehirlerde yaşanmıyorsa telefondan başka çare yok tabii..

Ancak aynı şehirlerde yaşıyorsanız hızlı bir ziyaret ile her iki aileyi de bilgilendirmeye çalışın. Eğer ailenizde önce ona gittin bana gelmediğin tatsızlığı yaşanacak bir durum varsa, hep birlikte olunacak bir etkinlik ayarlayıp haberi verin. 

Bir baba olarak yaratıcılık size kalmış. Buradaki yaratıcılığınızın başınızın daha az ağrıması için önemli bir faktör olduğundan, plana karar verdikten sonra şimşek gibi hızlı hareket edin. 

Hadi gazanız mübarek olsun! 

Biz ne yaptık konusunu da özetleyeyim. Ben kendi kardeşim olan OkanCez'i aradım aynı anda Seçil'de kendi ablasını aradı. Uzun uzun konuştuk. Arkasından evleri daha yakın olan benim anne-babama gittik. Mutlu haberi verdik. Birlikte biraz oturduktan sonra eşimin ailesine doğru yola çıktık. Aynı şekilde haberi verdik ve herkesi mutlu mesut şekilde arkamızda bırakıp evimize döndük. 

Aman dikkat! Anne-babalarınıza haberi verirken, "bir havadisimiz var acaba nedir nedir gibi" saçma sapan işler yapıp konuyu sündürüp insanların kalbine indirmeyin. Kısa ve öz şekilde haberi verin ve olacaklarla yüzleşin. Bizim açımızdan durum şuydu, iki aile içinde ilk torun olduğundan büyük coşku yaşandı. Ama çok güzel bir gün geçti... 

Sizin de bunu diyebilmeniz için güzel bir planlama yapmanız şart! 

Bu sürece ilerleyen aylarda yeniden döneceğiz çünkü olayın bir de arkadaş boyutu var... 






Hiç yorum yok :