Kandan Gebelik Testi Yaptıralım


Bir önceki yazımızda filmlerde görmeye alıştığınız hamilelik testi olayını yaşamıştık. Sonuç pozitif çıkmış ve hayatınızın yepyeni bir sayfasının açıldığını söylemiştim. Tabii ki o sayfa öyle kolay açılmıyor. Bu hamilelik testlerinin başarı oranı yüksek olsa da, bir sonraki adımda daha kesin bir sonuç almanız gerekecek.

İlk şoku atlattıktan sonra -ki bu bir saatta olabilir bir günde olabilir- daha kesin sonuçlar için gebelik testine gidiyoruz. Ancak süreyi uzatmayın, bu sürecin sonunda yaşanacak bir çok şey var. Ne kadar erken o kadar iyi... Biz kısa bir afallama sürecinin ardından hızlı şekilde en yakın hastanenin yolunu tuttuk.

Kanda gebelik testi sağlık merkezleri, hastaneler, özel klinikler ve laboratuvarlar gibi bir çok yerde yapılabiliyor. Artık çevrenizde en yakın ne varsa onu tercih edebilirsiniz. Test aslında çok ama çok basit. Eşiniz kan verecek arkasından test sonuçlarını beklemeye başlayacaksınız. Bu testin ilk sonuçları belirli bir ölçüde sonuç veriyorlar. Yani bir saat civarı sonra size bir tablo çıkıyor. Bu tablonun netleşmesi için biraz daha detaylı bir inceleme yapıyorlar ki bu durumda biraz daha fazla genelde bir gün beklemeniz gerekiyor. Yapacak bir şey yok.

Burada biz yine konu mankeniyiz. Zaten bu duruma yavaş yavaş alışsanız iyi olur, uzun bir süre ailedeki görevimiz konu mankenliği ve ilerleyen zamanda lojistik görevlisi haline gelecek.

Eğer hızlı sonucu bekleyecekseniz, sağlık görevlilerinin veya benzer testi yaptıran insanların muhabbetine maruz kalmaya hazır olun. Genelde nasıl oldu, bekliyor muydunuz, nasıl hissediyorsun gibi son derece saçma sapan muhabbetlerin içerisinde bulacaksınız kendinizi...

Bu saçma sapan muhabbetlerin kendi içerisinde ufak bir faydası da yok değil. Vakit nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. Yapabileceğiniz iki şey var, hemen her sağlık kuruluşunda bulunan kafe tarzı yerlere oturup eşiniz ile vakit geçirebilir veya bekleme salonlarında yukarıda bahsettiğim muhabbetlere takılabilirsiniz.

Öyle veya böyle zaman geçiyor ve test sonucu ortaya çıkıyor. Bir etabı daha başarıyla atlattınız. Bebeğinizin gelişimi açısından ilk 3 Ay çok önemli olduğu için kaybedecek zamanınız yok. Artık kadın doğum uzmanınız ile mesainizin başlama zamanı geldi.




Hiç yorum yok :