Alışveriş: Oyuncak


Şimdi gelelim en zevkli alışverişe yani oyuncak alışverişine. Hayatta en sevdiğim şeylerden bir tanesi oyuncaktır ve 40 yaşında olmama rağmen hala durdurak bilmeden satın almaya da devam ediyorum. Bebek alışverişinde aslında oyuncak konusunun pek bir önemi yok. Tabii normal insanlar için. Mantıklı şekilde bakarsak haksız da değiller. Ufaklığın pek bir şeyden haberi olmadığı için oyuncakla oynamak gibi bir olayı da olmuyor ama kimin umurunda.  Bana kalsa ben şimdiden PlayStation bile alabilirdim. 

Sizde benim gibi bu işlere meraklıysanız ve alışverişin bir kısmında aslında kendiniz için yapıyorsanız araya peluş oyuncak sokuşturmak iyi bir taktiktir. Sempati yaratır. Benim bebekliğimde bir Donald Duck'ım varmış ve tüm bebeklik fotoğraflarımda ortalıkta bir Donald amca var. Tabii ki Donald amca zaman içerisinde atılmış. 

Hal böyle olunca içimde uhde kalmış diyerekten gördüğüm tüm Donald amca peluşlarını satın alarak başladım ben olaya. Arkasından Donald amcanın manitası Daisy, arkadaşı Guffy derken ipin ucu hafiften kaçmaya başladı. Aman bunun rengi pek güzelmiş, aman bunun şekli şirinmiş derken dünya kadar oyuncak almış buldum kendimi. Bir çoğununda ne olduğunu bilmiyorum :)

Boş işlerle uğraşmayıp Tintin oyuncaklarını şimdiden alalım. Nasıl olsa yaşı gelince bunlarla da oynar. 

Tabii tüm bunlar olurken içimdeki Tintin sevgisi de hortladı. Bebek odanın konseptinde Tintin figürleri de olmalı diyerekten Figuratif Dukkan'dan duvarlar için posterler sipariş ettim. Hazır alışverişe başlamışken tüm Tintin figürlerinde de birer tane sepete atıverdim tabii ki. Ancak bu sürecin asıl bombası Tintin'in köpeği Milou oldu. 50cm'lik harika peluşu görür görmez sipariş ettim, hazır elimiz değmişken küçük bir miktarda Türkiye'ye ithal ediverdik. Ucuz değil ama meraklısı için harika bir ürün. 

Eh cehennemin kapıları açılmış iken durmak olmazdı. Bebeklere yönelik çeşitli markalarda satılan otomobil setleridir, tren setleridir hepsinden birer ikişer aldım daha doğrusu almışım gözüm dönünce! Bunları oynayabilmek için bir kaç sene beklemek gerekecek ama olsun. 

Tintin'in köpeği Milou. Bunlara ecnebiler uyku arkadaşı diyorlar. Bu veya benzeri ürünleri uyku arkadaşı diyerek eve sokabilirsiniz. Arada kaynar merak etmeyin. 
Olayın en başlarında sanırım odayı hazırladıktan birkaç gün sonra çektiğim bir fotoğraf. Bunların bir kısmı elimizde zaten vardı. Dünya küresinin ne alakası var demeyin, o da ışık aslında :)

Sonunda olayın b*kunun çıktığına karar verdim ve durdum. Aslında bebek için böylesine bir oyuncak alışverişi yapmanıza gerek yok. Ama içimde uhde kalır derseniz bütçenizi zorlamadan canınız ne istiyorsa alıp keyfinize bakın. Benim düstürum; 40 yaşına gelmişim ilk kez baba oluyorum koy sepete gitsin oldu. Eşiniz ilk kez bir alışverişinizde size karışmayacak. Mutlu mesut keyfinize bakabilirsiniz. 








Hiç yorum yok :