Alışveriş: Gerekli Tüm Diğer Ekipman


Bebek alışverişi öyle iki günde bitecek bir şey değil. Bir sürü ihtiyaç var demiştim daha önce. Bu noktada size Kıyafet Alışverişinde verdiğim taktikleri devam ettirmeniz ruh sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır. 

Geriye kalan alışveriş oldukça ucu açık bir kavram ama ben deneyimlerim ışığında bazı bilgiler vereyim. 

1- Emzik, biberon gibi bebek beslenmesinde kullanılacak ekipman. Bu noktada eşiniz daha önce çocuk sahibi olan arkadaşlarından veya internet platformlarından bir marka mutlaka belirlemiştir. Bunların binbir çeşidi var. Kendi içerisinde de gazı çok bebekler için vesaire diyerek ayrılıyorlar. Boşuna neyin ne olduğu konusunda kafanızı yormayın. Eşinizin yine alınacaklar konusunda bir listesi vardır. Biz Philips Avent markalı ürünleri tercih ettik.  Sebebini sormayın bilmiyorum ama Philips işin içindeyse kalitelidir sanırım. Ben sadece aldığımız biberonu cam almanın iyi olacağını düşünmüştüm ama eşim benden bir kaç adım ilerdeydi. 

Bonus, biberon cam mı diye soru sorarak konuyu önemsediğinizi gösterebilirsiniz.  Bu alışverişte tek göreviniz finansman sağlamak. 

2- Oyun parkı vesaire lojistik destek ekipmanı. Şimdi oyun parkı denilen bir şey var. Kısaca bu şu işe yarıyor. Bu genelde tekerlekli bir karyola gibi tasarlanıyor. Katlananı da, modüleri de mevcut. Diyelim ki eşiniz salonda oturacak ufaklığı bunun içerisine koyuyor. Buradaki göreviniz genelde bunu taşımak olacağından hafif ve makul mantıklı boyutlarda olan bir tanesini almaya çalışın. Çünkü işiniz muhtemelen sadece bunun getirilip götürülmesi gibi işler olacağından gerisine karışmayın. Piyasada binbir çeşit, farklı fiyatlarda modeller var. Kendinize makul mantıklı gelen ancak hafif ve kolay taşınan bir tanesini tercih edin veya edilmesini sağlayın... 

3- Bebek telsizi. Bu ekipman tamamen iç huzur ile alakalı bir cihaz. Siz nerede olursanız olun bebek odasını dinlemenize yarıyor. B*kunu çıkartayım derseniz görüntülü olanları da mevcut. Ben görüntülü versiyonuna girmedim, ileride ihtiyaç olursa IPCam olayına girerim dedim. Çarşıda pazarda binbir çeşidi var. Fiyatları 100TL'den başlayıp yukarıya doğru gidiyor. Ben pilinin uzun gitmesi ve kalitesi dolayısıyla Motorola markasını tercih ettim. Memnunum tavsiye ederim. Modeli Motorola MBP16 DECT ve Haziran 2015 itibarı ile fiyatı 200TL civarındaydı. Üzerinde bazı ek özellikler var; ninni çalıyor vesaire. Bu özellikleri nasıl olsa kullanmayacağınız için basit bir modeli tercih etmenizde sıkıntı olmaz... 

4- Bebek banyo ekipmanı. Ufaklıkları yıkamak için özel bir çok çözüm var. Eşimde bende oldukça uzun boylu olduğumuz için eğilip kalkmak zor olduğundan kendimize göre bir bebek küveti seçmeye karar verdik. Bunların kendinden ayaklıları var ama pek dengeli değiller. Bu yüzden makul mantıklı boyutlarda bir bebek banyosu alıp altına sağlam bir masa satın alabilirsiniz. Bebek küvetinin gideri olmasına dikkat edin. Bu yaşta o ağırlığı kaldırmak istemezsiniz. Herhangi bir bebek mağazasına gittiğinizde küvet  ile beraber alınması gereken tüm ekipmanı kolunuzun altına sıkıştırıyorlar zaten, parasını verin fazla düşünmeyin. 

5- Bebek bakım ürünleri. Bu konuda da pazarda binbir tane marka var. Eşiniz yine daha önce doğum yapmış arkadaşlar veya internet vasıtası ile ne alacağını biliyor olacak. Kulak çubuğundan, alt bezine, pişik kreminden, bebek şampuanına kadar tüm bu ekipmanı satın alacaksınız. Benim gibi sizde bebek şampuanı eşittir Dalin zamanından kaldıysanız çağ dışı bir insansınız demektir. Ayrıca alt değiştirmek vesaire için binbir çeşit ekipman alacaksınız.  Buradaki göreviniz sorgulamak değil, faturayı ödemek sadece. 

Önemli not: Alışverişinizi stoklu yapmayın bu dönemde. Bebeğinizin aldığınız ürünlerden bir kısmına alerjik reaksiyon gösterme olasılığı var. Stoklu alıp elinizde patlamasın. 

Alışverişten kafayı yediğimiz bir günden anı; Seçil ve ben :)

6- Kadın Bakım Ürünleri. Biz erkekleri ilgilendiren bir konu değil, her şeyin kendi içinde bir mantığı var düsturundan hareket edin. Karışmayın. 

7- Diğer elektronik ekipman. Buradaki alışveriş listesi eşinizin doğrularına göre şekilleniyor. Kafasında büyük ihtimalle bir marka vardır. Biz Philips Avent markasını tercih ettik. Alacağınız temel listede bana sorarsanız en makul mantıklı ekipman, göğüs pompası ve anne sütü saklama malzemeleri. Ancak biberon ısıtıcıdan, sterilizasyon makinesine kadar geniş bir liste de sizi kabus dolu bir dünyaya çekebilir. Bu dönemde alacağınız bazı ekipmanların hiç kullanılmayacağını adınız gibi bilseniz de yapacağınız bir şey yok. Eşek gibi alacaksınız boşuna pazarlık yapmayın. 

Bu alışverişi yaparken daha önce çocuk sahibi olan arkadaşlarınız bazı kalemleri size vermeyi teklif edebilir. Buna eşinizle birlikte karar verin. Almak istiyorsanız da haklısınız, kendiniz satın almak istiyorsanız da haklısınız. Bir şey söyleyemem. Bana sorarsanız bunların bir zincir halinde paylaşılması mantıklı ama ben hepsini satın aldım. Kutularını ise kenara koydum. İhtiyacım kalmayınca bir hayır kurumuna bağışlamayı planlıyorum. 

Aileler bu  listelerdeki ürünlerin bir kısmını almak için son derece gönüllü olabiliyorlar. Ben prensip olarak kendi ihtiyacım olan bir şeyi kendim almak taraftarıyım ancak burada olay sizin paranız olup olmaması değil genelde. Herkes ufaklığa bir şeyler almak istiyor. Babaanneler, anneanneler, kardeşler bir şeyler alınca mutlu oluyorlar. Bu yüzden kendinizi hiç kasmayın. Bırakın herkes bir şeylerin ucundan tutup mutlu olsun. 

Bu noktada düsturumuz ailem mutlu ben mutlu olmalıdır. Listeyi parçalara bölerek, hevesli insanların eline tutuşturun gitsin. Herkes bu coşkuya ortak olmak isteyecektir, eh haksız değiller. Sizde bu sayede başka masraflar için birazcık tasarruf yapmış olursunuz. 





Hiç yorum yok :