Hastane Seçimi



Doğuma beş kala artık bir çok işi halletmiş durumdayız. Evdeki hazırlıklarımız tamam, doğum çantamız tamam, gerekli tüm ekipman eve stoklamış halde. Artık son dönemeçteyiz. Artık hastaneyi doğum yapılacak hastaneyi tespit etme veya kararlaştırmanın zamanı gelmiş durumda. Burada bir kaç önemli konu var. Bunlardan sizin için en önemlisi hangisi ise ona göre karar verebilirsiniz.

Bizim için birinci öncelik doktorumuzun tavsiyeleri oldu. Doğum esnasında ne olacağı belli olmayacağı için hastanenin donanım olarak iyi durumda olması olasıl kötü durumlara hızlı müdahale şansı verebiliyor. Ayrıca doktorunuzun birlikte çalışacağı ekip de doğumun rahat geçmesi açısından önemli bir konu.

İkinci öncelik doğum sonrası hizmetler konusu. Bizim gibi kara cahil iseniz hastanede hemşire ve doktorların sizi yönlendirmesi ve bilgilendirmesi çok önemli. Bebek nasıl tutulur nasıl altı bağlanır veya nasıl emzirilir gibi çok temel konuları hastanede kalacağınız bir veya bir kaç gün içerisinde en yetkin kişilerden öğrenebilmek kağıt üzerinde hiç fena olmayan bir konu.

Son konu ise hastanenin ve odanın ambiansı. Açıkçası bu durum bizim için zerre kadar önemli değildi. Ancak benim gelenim gidenim çok olur diyorsanız hastane odanızın iki bölümlü olması ve anne bebeği emzireceği zaman odada bulunan herkesi dışarı çıkartmak yerine özel odanın kapısını çekmek tabii ki büyük bir rahatlık olacaktır. Tabii tahmin edebileceğiniz gibi bu ekstra para demek.

Benim size tavsiyem doktorunuzu dinleyin ve seçiminizi onun önerdiği seçenekler arasından yapın.

Tabii burada önemli bir konu var. Eğer eşiniz sezaryen ile doğum yapacak ise fazla sıkıntınız yok. Uygun tarihte randevunuzu alıp odanızı ayırtabiliyorsunuz ancak normal doğum yapacak ise birden fazla seçenek belirlemeniz mühim. Eğer o an boş yer olmaz ise beklemeniz mümkün olmayacağından başka bir hastaneye yönlenmek daha mantıklı olacaktır.

Hastane ile önceden görüştüğünüz zaman ödeyeceğiniz tutardan tutun alacağınız hizmetlere kadar bir çok konuda bilgilenmiş olacaksınız. Tabii bunlar hastanenin anlattıkları, deneyimler ise çeşitli sitelerden ve bloglardan okuyabilirsiniz. Muhtemelen gerçek ile size anlatılanlar arasında bazı farklıklar olacaktır.

İlerleyen günlerdeki yazılarda geri dönüşler yapıp madde madde konuları yeniden gözden geçirmeyi planlıyorum. Bakın neler neler çıkacak karşımıza....



Hiç yorum yok :