Ali'nin Akvaryum Maceraları: Yemleme Makinesi



25 Aralık 2020. Akvaryumda kapak olunca malum otomatik yemleme makinesi kullanmak biraz sıkıntılı. Bunu çözmek için ufak bir DIY çalışması ile kapağa yeni bir parça ekledik.

Ofislerden göz aşinalığı vardır :)

28 Aralık 2020. Gecen gün kapağımıza yukarıda görülen delikleri hazırlamıştık. Hafta içinde vakit bulduğumda Dophin marka otomatik yem makinesini komple dağıttım. Cihaz gayet düzgün çalışıyor. Manuel tuşunu tetiklemek aslında mümkün ama buna pek gerek olmadığına karar verdim.


Bunun yerine pil ile çalışması yerine 3V'luk "battery eliminator" ile çalıştırmaya karar verdim. Battery eliminator dediğimiz şey aslında pil yerine adaptör ile çalıştırmak. Bunu da UPS sistemine bağlayınca pil bitti sorunu ortadan kalkıyor.

Alttan minicik bir delikle isi bitirdik ve yerine sabitledik. Yüzey temizleyici de yemlemenin 10 dakika sonrasında çalışacak şekilde programladım. Bu adımda bitmiş oldu böylelikle.

Sırada otomatik dozlama modülü var. Akabinde de su değişim sistemini kurmak kalıyor. Su değişim sistemini de basari ile çalıştırdığım için aslında o da bitmiş sayılır. Parçaları tamamlanacak bir de klor sistemini düşüneceğiz

———————————

İlerleyen zamanlarda bu tarz bir projeyi yapacak meraklılara bir not. Eğer kamera sisteminizden 7/24 stream almak istiyorsanız Pi 3+ bile darboğaza girebiliyor. Bunun icin ayrı bir makine kullanmak daha iyi olur. Sözgelimi Pi Zero. Belki yeni nesil Pi sistemleri daha optimal sonuç verebilir. Reef-pi forumlarında konu tartışılmış. Genelde sonuç aynı. Yani darboğaz....

Tavsiyem Pi kamerasını kullanarak belli zamanlarda fotoğraf çekip Google Drive'a atmak olacaktır. Yazılım çok az uğraşma ile buna imkan veriyor.


Hiç yorum yok :